gdzie ma złożyć wniosek o ZDO? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 16 maja 2014, 14:35

Pani pobierała ŚP na ojca, decyzja wygasła z mocy prawa 30.06.2013r., w sierpniu 2013r. zmieniła wraz z ojcem miejsce zamieszkania (i zameldowania), ale o tej zmianie nie informowała OPS-u, bo już żadnych świadczeń nie pobierała.
Gdzie teraz ma złożyć wniosek o ZDO ? tam gdzie aktualnie mieszka czy tam gdzie pobierała ŚP ?
~*~

Napisano: 16 maja 2014, 22:37

Oczywiście, że tam gdzie teraz mieszka, niech tylko organ który jej wypłacał świadczenie, wyda zaświadczenie, że na dzień złożenia wniosku o SP spełniała warunki do otrzymania SP i pobierałam je do końca czerwca. teraz i tak musimy sprawdzić, czy spełnia warunki - nie będziemy ciągiem dawac jak leci - trzeba każda osobą sprawdzić, czy ma otrzymać wyrównanie czy nie.
ewelin2222

Napisano: 17 maja 2014, 14:30

Wyrównanie jest bez wywiadu a ZDO z wywiadem nie myl pojęć. Więc niby jak ty chcesz sprawdzać
amelka34

Napisano: 17 maja 2014, 20:53

A może przydzielając Ś.P trzeba było ciągiem sprawdzić czy się należy ,a nie teraz szukać dziury w całym,,prawa nabyte to prawa nabyte,, :)
aluna

Napisano: 17 maja 2014, 22:23

aluna. A i owszem ciągiem sprawdzałam czy się należy. I małżonkowi na małżonka zgodnie z zapisem w ustawie odmówiłam. SKO przyznało. Teraz ciągiem mam zamiar znów sprawdzić. Jeżeli nadal są małżeństwem ponownie odmówię. I to nie jest szukanie dziury w całym. To działanie zgodne z prawem.
Jola 1

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x