Napisano: 15 paź 2014, 14:34
Witam, we wniosku w części E zaznaczyłam: pkt 15 - a) centralnie (bo tylko ja mam dostęp), - b) wyłącznie w postaci papierowej (bo tylko gromadzę papier; w komputerze nic nie przechowujemy - jest tylko aplikacja strony ministerstwa, gdzie się logujemy i wpisujemy dane), - c) z użyciem co najmniej jednego urządzenia systemu informatycznego ......, bo pracuję na 1 komputerze; pkt 16 i 17 zapytaj się swojego informatyka, a jeśli u was nie ma to kierownika, kto jest administratorem bezpieczeństwa w waszym ośrodku - oni powinna wiedzieć pkt 16 i 17.
Tylko nie wiem czy dobrze jest wypełniony wniosek, bo nie dostaliśmy jeszcze odpowiedzi. Oczywiście wniosek powinni napisać z urzędu gminy, ale jak to bywa wszystko trzeba zrobić samemu. Nawet tą umowę powierzenia przetwarzania danych, za którą nie wiem jak się zabrać. Znalazłam wzór pomiędzy ministerstwem a jakąś firmą, ale treść jest tak napisana, że człowiek normalnie głupieje i już nic nie wie. Więc jeśli ktoś tym dysponuje to proszę o podzielenie się treścią.