rodzina zastępcza i inne zapytania dot. KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 12 wrz 2014, 7:17

mam rodzinę: ma 2 swoich dzieci, z tego jedna dziewczyna uczy się w szkole policealnej oraz mają w rodzinie zastępczych dwóch chłopców w wieku szkolnym, z postanowieniem umieszczenia w rodzinie na okres powyżej 3 miesięcy, bez precyzyjnego wyznaczenia do kiedy. Czy takiej rodzinie też można przyznać KDR? do kiedy? jakie uzasadnienie prawne w tym temacie? <- paragraf 2.1.3) Rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie KDR?
A jeżeli ta córka najstarsza co się uczy już zakończy edukację, to czy dzieci z pieczy stracą uprawnienia czy pozostaną one, bo wg artykułu 5 w/w rozporządzenia wnioskuję, że zostaną one oraz wg art 3 tacy rodzice też nie tracą uprawnień.

a czy może mi ktoś rozjaśnić art 4? bo ja za choinkę nie mogę go zrozumieć.. dla mnie to masło maślane.
jaaaa

Napisano: 15 wrz 2014, 9:31

Też miałem z tym problem.. po rozmowie z takimi rodzicami zastepczymi dowiedziałem sie np w moim przypadku ze takie dzieci sa np.przeznaczone do adopcji nawet jesli sa u nich ale jesli nie znajdzie sie dla nich rodzina która ich adoptuje to zostają u nich do 18 roku zycia, wiec z taka data wyznaczyłem im karte:) bo w tych postanowieniach z sadu nie ma zadnego terminu;/
koles85

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x