gops @
gops @
Otrzymałam pismo od komornika iż ma się ustosunkować do wnioski wierzycielki :
a wierzycielka napisałam iż prosi o zwolnienie z zajęcie swojego wynagrodzenia za pracę.
I co Mam zrobić ..... jak reagujecie na takie pisma ?????
Dodam jeszcze iż obecnie nie wypłacam świadczen z funduszu alim komornik jedynie dokonuje wpłat na poczet starych zaległości z FA
a wierzycielka napisałam iż prosi o zwolnienie z zajęcie swojego wynagrodzenia za pracę.
Dodam jeszcze iż obecnie nie wypłacam świadczen z funduszu alim komornik jedynie dokonuje wpłat na poczet starych zaległości z FA
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
Re: gops @
wierzycielka spłaca FA i ma zajete wynagrodzenie?? jakieś nienaleznie pobrane FA- czy to może raczej dłuzniczka alimentacyjna???
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
no tak coś innego pisze cos innego mam na mysli
Otrzymałam pismo od komornika iż ma się ustosunkować do wnioski dłuznika :
a dłuznik napisałam iż prosi o zwolnienie z zajęcie swojego wynagrodzenia za pracę.
Otrzymałam pismo od komornika iż ma się ustosunkować do wnioski dłuznika :
a dłuznik napisałam iż prosi o zwolnienie z zajęcie swojego wynagrodzenia za pracę.
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
ładnie się ustosunkuj że nie widzisz podstaw do zwolnienia z zajęcia wynagrodzenia.
napisz ze dwa mądre zdania typu
Ośrodek Pomocy Społecznej w..........informuje, iż zgodnie z zapisem art.2 pkt 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz.U. z 2012r. poz.1228 z późn. zm.) Pani......... jest dłużnikiem alimentacyjnym, tj. osobą zobowiązaną do alimentów na podstawie tytułu wykonawczego, przeciwko której egzekucja okazała się bezskuteczna. Zgodnie z art.27 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów dłużnik alimentacyjny jest zobowiązany do zwrotu organowi właściwemu wierzyciela należności w wysokości świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej, łącznie z ustawowymi odsetkami.
napisz w jakim okresie wypłacałas świadczenia, podaj kwotę zaległości na dzień dzisiejszy i wystarczy
napisz ze dwa mądre zdania typu
Ośrodek Pomocy Społecznej w..........informuje, iż zgodnie z zapisem art.2 pkt 3 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz.U. z 2012r. poz.1228 z późn. zm.) Pani......... jest dłużnikiem alimentacyjnym, tj. osobą zobowiązaną do alimentów na podstawie tytułu wykonawczego, przeciwko której egzekucja okazała się bezskuteczna. Zgodnie z art.27 ustawy z dnia 7 września 2007r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów dłużnik alimentacyjny jest zobowiązany do zwrotu organowi właściwemu wierzyciela należności w wysokości świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego osobie uprawnionej, łącznie z ustawowymi odsetkami.
napisz w jakim okresie wypłacałas świadczenia, podaj kwotę zaległości na dzień dzisiejszy i wystarczy

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
Dziękuję za odp 
a mam jeszcze jedna sprawę i proszę o pomoc
Kobieta złozyłam w lutym wniosek na fa . Przyznałam Fa od miesiąca lutego za luty wypłaciłam 24 lutego w kwocie 500,00zł. 27 lutego otrzymałam przelew od komornika na kwotą 500,00 zł. z datą sciągniecia na kwotę 500,00 zł. i tego samego dnia wierzycielce komornik przesłał 653 zł na poczet zaległych alimentów.
Kobieta kiedyś u nas korzyła z FA i z tego tytułu zostało zadłużenie dłuznika w kwocie 555,71 zł.
Jak mam do tego podejść. Czy kobieta może jednoczesnie pobierać Fa i kase od komornika ?????
Czy komornik nie powinien najpierw stare zadłużenie spłacić ????

a mam jeszcze jedna sprawę i proszę o pomoc
Kobieta złozyłam w lutym wniosek na fa . Przyznałam Fa od miesiąca lutego za luty wypłaciłam 24 lutego w kwocie 500,00zł. 27 lutego otrzymałam przelew od komornika na kwotą 500,00 zł. z datą sciągniecia na kwotę 500,00 zł. i tego samego dnia wierzycielce komornik przesłał 653 zł na poczet zaległych alimentów.
Kobieta kiedyś u nas korzyła z FA i z tego tytułu zostało zadłużenie dłuznika w kwocie 555,71 zł.
Jak mam do tego podejść. Czy kobieta może jednoczesnie pobierać Fa i kase od komornika ?????
Czy komornik nie powinien najpierw stare zadłużenie spłacić ????
ty powinnas zaliczyć ta kwotę 500 zł. na te zaległe, a wierzycielka nie moze pobierac w tym okresie jak bierze u ciebie- w takim przypadku powinna zwrócic to do komornia- a jak nie to u ciebie ma te 500 zł nienaleznie pobrane
a czy ta kobieta może te pieniądze przekazać do mnie i zakwalifikuje je na poczet zaległości dłużnika.
A komornik tłumaczy sie ty ze to jest stara zaległość przekazana do ściągnięcia przez Urzędu skarbowego.
A komornik tłumaczy sie ty ze to jest stara zaległość przekazana do ściągnięcia przez Urzędu skarbowego.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
nie tylko do komornika
a mimo ze tytuł był wystawiony na ta stara zaległość 555,71. to komornik i tak jak coś ściągnie z dłużnika to ma tez obowiązek nam przekazać te pieniądze na poczet starej zaległości
dobrze myśle ????
dobrze myśle ????
Oprócz gops @ - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Nemezis-tytuł wykonaczy
Kurator a pisma
od kiedy podwyższyć alimenty
Nie zrozumiałe pisma od dłuzników
do malej mi
co z TW
pomocy
urodzony Hiszpan - dłużnik:-)
pieczątki w tytule wykonawczym
Zwrot TW
grdzie znależ ten wyrok sądy IV SA /GL205/14 WYROK SĄDU Z 20
US umarza postępowania egz.