Mam problem, mój kierownik uparł się, żeby nie adresować listów do dłużnika w ten sposób: Pan Piotr Paweł, Areszt Śledczy, ul. jakaśtam...
Tylko pisać pismo przewodnie do np. upomnienia że prosimy o przekazanie korespondencji dłużnikowi Piotr Paweł i adresować kopertę sam Areszt Śledczy bez nazwiska dłużnika.
I tak robiłam, dzisiaj dostałam pismo od dłużnika z prośba o adresowanie tak jak przedtem, ponieważ wtedy sam otwiera listy przy strazniku a nie że najpierw otwiera to dyrekcja i mu przekazuje.
Jak jest prawidłowo? Kierownik nie chce się zgodzić na jego prośbę, co mam mu w taki bądź razie odpisać?
korespondencja do dłużnika w więzieniu
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: korespondencja do dłużnika w więzieniu
adresuje do dłużnika: PAN P. KOWALSKI s. STANISŁAWA, ZK ul. itd.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Też chce tak adresować ale kierownik się upiera że pod jego wnioskiem musi byc podpisany dyrektor więzienia, że się zgadza na takie wysyłanie pism..
ale na jakiej podstawie? dłużnik nie jest ubezwłasnowolniony i pisma do niego nie muszą przechodzić cenzury, przecież na zwrotce jest podpis dłużnika! nie rozumiem - skąd to widzi mi się, ale wódz każe - rób tak!
Oprócz korespondencja do dłużnika w więzieniu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
pomocy
urodzony Hiszpan - dłużnik:-)
gops @
pieczątki w tytule wykonawczym
Zwrot TW
grdzie znależ ten wyrok sądy IV SA /GL205/14 WYROK SĄDU Z 20
US umarza postępowania egz.
nowy wyrok
alimenty komornik a sądowe
Odmowa rozłożenia na raty
Przesłuchanie strony
dłużnik w ZK, gmina odesłała, że nie jest organem własciwym