Gops wywiad środowiskowe kontra dps - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 mar 2018, 20:57

Witam. Miałam o tym nie pisać ale nie potrafię przejść obok tego obojętnie może mieliście do czynienia z taką sytuacją jak każdy wie kto zajmuje się dps że miesiąc marzec to czas rewaloryzacji rent i emerytur a tym samym czas na wywiady środowiskowe i nowe decyzję. Tydzień temu wysłałam do gops o przeprowadzenie wywiadu środowiskowe w dps z mieszkańcem który był kierowany z naszej gminy. Dziś otrzymałam pismo z tego gops że nie przeprowadza wywiadu ponieważ nie mają na to czasu a po drugie możemy sobie sami przeprowadzić wywiad bo to tylko 15 km a po trzecie to następnym razem to mamy się zastanowić w jakim dps umieszczamy to tak po krótce bo więcej było przez nich napisane.
Brak słów i tak naprawdę to nie wiem co dalej z tym zrobić. Bo żeby tak postąpić to nie wiem jak to nazwać....
Co myślicie na ten temat?
Pozdrawiam i spokojnych świąt życzę
bezradna36
Praktykant
Od: 27 mar 2018, 11:31
Zajmuję się: PS

Napisano: 31 mar 2018, 20:12

nic dziwnego, że potraktowali ciebie z buta jak zawracasz im głowę. nie macie w gops kierownika :?: albo kogoś kto czyta pisma jakie wysyłacie :?: jak robicie takie bzdury to nie ma się co dziwić.
w każdym dps jest pracownik socjalny, jeżeli twoja gmina umieściła w jakimś dps klienta i chcesz aktualizację jego sytuacji to piszesz do tego dps pismo w sprawie przeprowadzenia wywiadu aktualizacyjnego. zrób jak napisałem. to działa naprawdę :!:
wiejskigopsiak
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 sie 2017, 11:45
Zajmuję się: kiedyś w pomocy teraz w szkoleniach

Napisano: 03 kwie 2018, 10:08

my też piszemy do DPS i nie spotykamy się z odmową, przesyłają nam wywiady; jednak kiedyś na szkoleniu z prawnikiem ten powiedział, że prawo stanowi, iż pracownik socjalny DPS "może" wykonać wywiad, a pracownik socjalny OPS "musi" go wykonać, tak więc jakby się w DPS-ie zbiesili, to OPS musi; tak więc Bezradna36 nie zrobiła znów takiej wielkiej bzdury jak sugerujesz Wiejskigopsiaku
Mirabella
Praktykant
Od: 14 wrz 2017, 13:34
Zajmuję się: PS

Napisano: 04 kwie 2018, 7:58

Mirabella pisze:my też piszemy do DPS i nie spotykamy się z odmową, przesyłają nam wywiady; jednak kiedyś na szkoleniu z prawnikiem ten powiedział, że prawo stanowi, iż pracownik socjalny DPS "może" wykonać wywiad, a pracownik socjalny OPS "musi" go wykonać, tak więc jakby się w DPS-ie zbiesili, to OPS musi; tak więc Bezradna36 nie zrobiła znów takiej wielkiej bzdury jak sugerujesz Wiejskigopsiaku

nie zrobiła :mrgreen: ale siedzi z ręką w pewnym naczyniu i nie wie co dalej
wiejskigopsiak
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 sie 2017, 11:45
Zajmuję się: kiedyś w pomocy teraz w szkoleniach

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x