mam pytanie wnioskodawca złożył wniosek w czerwcu decyzja od 1 lipca, od lipca zmienia się też zarządca i wysokość czynszu. Czy wniosek wypełnia stary czy nowy zarządca i czy czynsz licze po nowemu czy po staremu?
Witam. Myślałam nad tym i wydaje mi się że że po nowemu. Decyzja zrobiona po staremu i tak do uchylenia w momencie zmiany Zarządcy. Wzięłabym nowy czynsz, pozostałe wydatki stare. Pozdrawiam
Lepiej byście milczeli i czekali na tę Gorzatkę, bo wprowadzacie innych w błąd. Zapłata czynszu nie ma tu znaczenia, jego zmiana w zasadzie też, zmiana zarządcy też, uchylenie decyzji będzie bezpodstawne.
wniosek złożony w czerwcu to wydatki za miesiąc czerwiec, tak jak to przewiduje wniosek o dodatek mieszkaniowy,
jeżeli miały by być przyjęte wydatki za lipiec to w lipcu powinien być złożony wniosek,
jeżeli jest to zasadnicza różnica w czynszu, a decyzja jeszcze nie została wydana to można by zaproponować umorzenie postępowania na wniosek złożony w czerwcu, i niech złoży w miesiącu lipcu z nowymi wydatkami potwierdzonymi przez nowego zarządcę, ale niestety w lipcu będzie bez dodatku,
natomiast jeżeli zmiana wysokości czynszu nie jest zbyt duża to po prostu trzeba przyjąć czerwcowe wydatki, a wniosek powinien być potwierdzony przez zarządcę jaki był w czerwcu,
no nie można żądać w czerwcu aby potwierdził zarządca który będzie od lipca,
przejścia zawsze są trudne,
my zarządcy nie jest wyszczególniamy w rozstrzygnięciu decyzji, więc gdy w trakcie obowiązywania decyzji zmienia się zarządca to nie zmieniamy decyzji tylko pismem zawiadamiamy o tym, że do nowego zarządcy będziemy przekazywali dodatek,
nie jestem alfą i omegą (ale dziękuję za zaufanie), nie wiem czy tak jest prawidłowo, bynajmniej ja w podobnej sytuacji tak właśnie bym postąpiła
zgadzam się z PCW, nie ma tu podstawy do uchylenia decyzji
sorrki że dopiero dziś odpowiadam, ale była akcja listy, a że żyję już urlopem, więc ze zdwojoną siłą trzeba było się uwijać...
a... no i najważniejsze: art. 7 ust 10. Zmiany danych zawartych we wniosku lub deklaracji złożonej przez wnioskodawcę, które nastąpiły w okresie 6 miesięcy od dnia przyznania dodatku mieszkaniowego, nie mają wpływu na wysokość wypłacanego dodatku mieszkaniowego."
a więc skoro dodatek ma być przyznany od 1 lipca, to zmiana wysokości czynszu od 1 lipca nie ma wpływu na zmianę wysokości dodatku...
jedyne wyjście umorzenie postępowania... ale to wnioskodawcy musi się opłacać... bo musi złożyć wniosek o umorzenie,