Zaległości - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 25 cze 2015, 10:55

Witam i proszę o pomoc !!!
Facet złożył wniosek o DM, ale ma zaległości w opłatach. W tym celu zawarto ugodę ze zarządcą wspólnoty a nim o regulowaniu zaległych opłat + bieżących, aby mógł otrzymać DM.
Czy macie może jakąś podstawę prawną w/w sprawie.
Czy mogę dać facetowi dodatek pomimo zaległości -czy na taką ugodę jest jakiś kruczek prawny aby on mógł dostać DM.
Moja Pani Kierownik chce podstawę prawna, bo inaczej nie podpisze decyzji.
Ratunku!!!! Pomocy!!!
:?:
Księżna

Napisano: 25 cze 2015, 11:51

Niechaj kierowniczka znajdzie w Twojej ustawie podstawę prawną, która by zakazywała przyznania dodatku mieszkaniowego wnioskodawcy z zaległościami w opłatach! Nie ma czegoś takiego, a skoro nie ma, dodatek należy przyznać bez wahań i wątpliwości.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2015, 12:42

Witam ponownie.
No ale co powiesz o art.8 pkt .4 ustawy o DM ???
Pozdrawiam.
księżna

Napisano: 25 cze 2015, 14:13

Powiem, że ten artykuł dotyczy tylko sytuacji (i okresu), kiedy (poprzednio) był przyznany dodatek mieszkaniowy. Nie chodzi przecież o jakiekolwiek zaległości wnioskodawcy ale o takie, które powstały w trakcie pobierania dodatku.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 26 cze 2015, 10:48

Popieram poprzdniczkę
Krwawa pisze:... dodatek należy przyznać bez wahań i wątpliwości.
Jeśli jednak kierowniczka będzie nieprzejednana, to trudno, wszak to ona niejako wydaje, piszcie decyzję odmowną. W takim przypadku można cichaczem podpowiedzieć, by wnioskodawca złożył odwołanie. Powodzenie pewne (prawie) na 100%.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 29 cze 2015, 9:33

Witam.
Dzięki bardzo jesteście dobrzy w tym co robicie. Mój prawnik też napisał mi @
i stwierdził to co napisaliście ,że po otrzymaniu dodatku jak nie dotrzyma płynności w opłatach to wówczas wstrzymuje sie DM.

Jesteście wszyscy Super. Pozdrawiam Miłego Dnia :lol: :lol: :lol:
Księzna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x