HELP :( - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 sty 2016, 9:10

Witajcie,
mam taki dylemat. Rodzina zlożyła juz dawno wniosek o kartę duzej rodziny i ja otrzymala, wszystko ok. Teraz Wnioskodawca (matka) przypomniala sobie ze ma jeszcze jedno dziecko - syna ktory ma lat 21 i podjął studia i rowniez chce dla niego karte. Teoretycznie sprawa logiczna, wsio ok, ale jak to ugryzc w tym nowym systemie?
SuperAsystent2015
Praktykant
Od: 29 maja 2015, 13:50
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2016, 10:07

Pewnie trzeba go dopisać do tamtego wniosku. Tylko tu opcje edytuj nie działają. Bo też próbowałem dopisać osoby i sie nie da :/
Flaurus

Napisano: 21 sty 2016, 10:10

Rejestrujesz normalnie wniosek( Jeśli matka złożyła wniosek to ja wpisujesz jako wnioskodawce- jeśli syn to analogicznie jego wprowadzasz). Następnie wprowadzasz go jako członka rodziny- rodzaj wniosku- wnoszę o przyznanie KDR dla nowego członka rodziny wielodzietnej i później date ukończenia szkoły, itp.
nnnnnnn

Napisano: 21 sty 2016, 10:24

coś czuje, że z tym systemem będą niezłe kwiatki wychodziły. to ludziom polepszyli :( dziękuję za odpowiedz:)
SuperAsystent2015
Praktykant
Od: 29 maja 2015, 13:50
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2016, 11:25

Dokładnie tak jak napisał nnnnnnnn. W tym systemie każdy rodzaj wniosku (przedłużenie, wtórnik, dodanie członka- czy gdy się urodził, czy gdy rodzic o dziecku zapomniał) to nowy wniosek. Klikamy rejestracja wniosku i dopiero tam wybieramy jego rodzaj. Nie ma tak, jak w aplikacji PWPW, opcji edycji wniosku i jego uzupełniania.
Podobnie po wygenerowaniu kart, ale przed ich zamówieniem w PWPW, aby zmienić dane lub coś wyedytować nalezy anulować kartę z opcją z winy obsługującego wniosek, poprawić i wygenerować nową kartę.

W starej aplikacji PWPW nadawało numery kartom i je drukowało, teraz numery kart generujemy my, stąd ww.

W sumie logiczne i zapobiega dodatkowo błędom.

Pozdrowienia.
PoskoM

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem