Witajcie,
mam taki dylemat. Rodzina zlożyła juz dawno wniosek o kartę duzej rodziny i ja otrzymala, wszystko ok. Teraz Wnioskodawca (matka) przypomniala sobie ze ma jeszcze jedno dziecko - syna ktory ma lat 21 i podjął studia i rowniez chce dla niego karte. Teoretycznie sprawa logiczna, wsio ok, ale jak to ugryzc w tym nowym systemie?
HELP :(
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: HELP :(
Pewnie trzeba go dopisać do tamtego wniosku. Tylko tu opcje edytuj nie działają. Bo też próbowałem dopisać osoby i sie nie da :/
Rejestrujesz normalnie wniosek( Jeśli matka złożyła wniosek to ja wpisujesz jako wnioskodawce- jeśli syn to analogicznie jego wprowadzasz). Następnie wprowadzasz go jako członka rodziny- rodzaj wniosku- wnoszę o przyznanie KDR dla nowego członka rodziny wielodzietnej i później date ukończenia szkoły, itp.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
coś czuje, że z tym systemem będą niezłe kwiatki wychodziły. to ludziom polepszyli
dziękuję za odpowiedz:)

Dokładnie tak jak napisał nnnnnnnn. W tym systemie każdy rodzaj wniosku (przedłużenie, wtórnik, dodanie członka- czy gdy się urodził, czy gdy rodzic o dziecku zapomniał) to nowy wniosek. Klikamy rejestracja wniosku i dopiero tam wybieramy jego rodzaj. Nie ma tak, jak w aplikacji PWPW, opcji edycji wniosku i jego uzupełniania.
Podobnie po wygenerowaniu kart, ale przed ich zamówieniem w PWPW, aby zmienić dane lub coś wyedytować nalezy anulować kartę z opcją z winy obsługującego wniosek, poprawić i wygenerować nową kartę.
W starej aplikacji PWPW nadawało numery kartom i je drukowało, teraz numery kart generujemy my, stąd ww.
W sumie logiczne i zapobiega dodatkowo błędom.
Pozdrowienia.
Podobnie po wygenerowaniu kart, ale przed ich zamówieniem w PWPW, aby zmienić dane lub coś wyedytować nalezy anulować kartę z opcją z winy obsługującego wniosek, poprawić i wygenerować nową kartę.
W starej aplikacji PWPW nadawało numery kartom i je drukowało, teraz numery kart generujemy my, stąd ww.
W sumie logiczne i zapobiega dodatkowo błędom.
Pozdrowienia.
Oprócz HELP :( - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Nieprawidłowości/ ostrzeżenia
sprawozd.
zasiłek rodzinny dla cudzoziemca
Jak odebrać przesyłkę?
Data ważności karty
Zmiana nazwiska
Rozwodnicy
Wydanie kart dla wnioskodawcy
jak dodac załączniki????
wniosek wprowadzony ale ...