Herka pisze:Wydaje mi się, że mimo wszystko ten telefon należy wypełnić. Na wniosku głównym w sekcji "Wnioskodawca" jest pole z numerem telefonu. Jeżeli ktoś wnioskuje o kartę tradycyjną to właśnie na ten numer zostanie wysłana wiadomość SMS, że jego karty oczekują na odbiór. W przypadku wniosku tylko o karty elektroniczne wypełnianie tego pola rzeczywiście nie ma sensu, ale dla wniosków o karty tradycyjne już tak.mkaz pisze:też przestałam pilnować, żeby na głównym wniosku były wpisane maile i telefony, przecież to sen wariata dla wypełniającego, najważniejsze żeby były na załączniku ZKDR-04 i w miejscu gdzie się wypełnia wizualizację w SI KDR
Chyba mnie zle zrozumiales tzn. dobrze zeby to wypełniali - bynajmniej ja chce zeby tam wpisywali i mimo wszystko powtarzali to dwukrotnie, skoro tak jest to zrobione... Jednak jak ktoś we wniosku podal numer 123456789 i w załączniku 123456789 a później przyjdzie poprawić to logicznym jest ze we wniosku już nie poprawie, tylko wypełnia załącznik ZKDR-04 na nowy numer np. 987654321 i ja to aktualizuje. Stąd mam te wątpliwości jaki jest sens ujmowania tych danych we wniosku, ale skoro wzór wniosku jest dostosowany do rozporządzenia to tak robię.mkaz pisze:też przestałam pilnować, żeby na głównym wniosku były wpisane maile i telefony, przecież to sen wariata dla wypełniającego, najważniejsze żeby były na załączniku ZKDR-04 i w miejscu gdzie się wypełnia wizualizację w SI KDR
A my już korzystamy z nowo przerobionych wniosków i klient zamiast wypełniać 17 stron ze wzoru ministerstwa wypełnia 6 stron, i nie wklepuje 3 razy tych samych danychmkaz pisze:tak ja tez pilnuję, żeby telefon był na 1 stronie wniosku i na załączniku ZKDR-04
Kochani podpisuje się pod wszystkim co napisaliścieubu pisze:Wydaje mi się, że mimo wszystko ten telefon należy wypełnić. Na wniosku głównym w sekcji "Wnioskodawca" jest pole z numerem telefonu. Jeżeli ktoś wnioskuje o kartę tradycyjną to właśnie na ten numer zostanie wysłana wiadomość SMS, że jego karty oczekują na odbiór. W przypadku wniosku tylko o karty elektroniczne wypełnianie tego pola rzeczywiście nie ma sensu, ale dla wniosków o karty tradycyjne już tak.