ile czasu spędzacie w terenie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 15 wrz 2014, 9:10

Takie pytanie: ile czasu dziennie spędzacie w terenie? średnio oczywiście:) ustawa tego chyba nie reguluje
rrrrrrrrrr

Napisano: 15 wrz 2014, 10:41

80% czasu; jeśli wliczyć w to poza wizytami u rodzin konsultacje ze szkołą etc, 90%.
Lisbeth

Napisano: 15 wrz 2014, 11:19

ja rożnie, w zależności od czasu kierowcy, korzystam z transportu OPS-u , czasami siedzę w Ośrodku cały dzień i robię dokumenty
olqa

Napisano: 16 wrz 2014, 8:21

a inni? proszę o odpowiedź
rrrrrrrrrr

Napisano: 22 wrz 2014, 11:38

Różnie i tak odpowiedzą wszyscy pracujący w terenie. A co to za głupie pytanie?
Kalinka

Napisano: 29 wrz 2014, 15:15

witam, mam pytanie jak dokumentujecie ilość czasu w środowisku. Ja na chwile obecną mam kartę czasu pracy, gdzie przy podopiecznym wpisuję że jestem u niego np. od 10 do 12 i mój klient mi to podpisuję. Wiem, że wielu asystentów nie daje rodzinie karty do podpisania, bądź w ogóle jej nie prowadzi. Dodam że pracuje na umowę o prace i w czasie gdy nie jestem w terenie jestem w biurze. Proszę doradźcie mi jak wy to robicie
asystent

Napisano: 30 wrz 2014, 13:57

Witam, ja prowadzę kartę pracy z rodziną-w nia wpisuje wszystkie wizyty u rodziny, opisuję co wtedy robię u nich, wpisuje rozmowy tel., o czym rozmawiamy i to wszystko podpisuje mi rodzina. Mam tez kartę czasu pracy-wspisuje co robię w ciągu dnia, np. prace z dokumentami tel. do instytucji, pisanie wniosków do sądu, wizyty na posterunku i dodatkowo wizyty i tel do rodzin ale już bez opisywania. Kartę czasu pracy ja podpisuję na koneic miesiąca, gdy zdaję ja kierowniczce. Do tych dokumentów dochodzi jeszcze plan pracy z rodziną i notatki służbowe i to chyba tyle z papierologii. W terenie tak średnio spędzam 50 - 70 % czasu chociaż to też zależy od miesiąca i konkretnej rodziny. U jednej siedzę pół godz, u innych nawet po trzy godz dziennie. nie narzucam się ze swoimi wizytami i stawiam na jakość nie ilość.
Teegan
Praktykant
Od: 23 cze 2014, 13:01
Zajmuję się:

Napisano: 02 paź 2014, 14:06

Teegan a na jaka umowe pracujesz? Ja wsyztskie informacje o telefonach, wyjściach do instytucji itp zamieszam w notatkach
ASYSTENT

Napisano: 06 paź 2014, 9:51

Umowa zlecenie, niestety. telefony do rodziny z pytaniem co tam u nich słychać, czy coś się zmieniło, albo jak oni dzwonią z jakimś problemem to też praca z rodziną. Utrzymujemy przecież kontakt. Co prawda w kartę nie wpisuję, że byłam na policji żeby skonsultować się z funkcjonariuszem o problemie alkoholowym w rodzinie, czy było jakieś wezwanie, (z tego pisze notatkę, a jak nie działo sie nic godnego uwagi to wpisuję tylko w kartę czasu pracy), ale już rozmowy z pedagogiem szkolnym tak. Gdybym takich rzeczy nie wpisywała pomimo, że jest to praca z rodziną i na rzecz rodziny, tak naprawdę nie miałabym nawet 50% godzin wypracowanych z rodziną.
Teegan
Praktykant
Od: 23 cze 2014, 13:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 paź 2014, 19:49

olqa pisze:ja rożnie, w zależności od czasu kierowcy, korzystam z transportu OPS-u , czasami siedzę w Ośrodku cały dzień i robię dokumenty
Jak to korzystasz z transportu OPS , ja właśnie zajeździłam auto i nie powtórzę co mnie trafia jak o tym pomyślę :cry:
!!!!!!!!!!!!!!

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x