przemoc ze strony ojca - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 24 wrz 2014, 13:10

czy ktoś mógłby mi doradzić jak postąpić z 70 letnim dziadkiem. Cięgle terroryzuje swoją dorosłą córkę, że ,,jej przywali, pobije, itp..'' Oskraża o branie narkotyków, rozdawanie pieniędzy obcym ludziom, itp wymysły. Oprócz córki mieszka z nim jeszcze jej matka, jego żona, ale ona sie go boi i go broni. Nie potwierdza tych faktów. Od innego dorosłych dzieci wiem, że ojciec całe życie ich terroryzował, straszył siekierą, uciekali przed nim. Dziś dziadek ma założoną niebieską kartę, ale bądźmy szczerzy: nic sobie z tego nie robi. Oświadczył, że będzie składał wniosek o ściganie przeciwko córce, bo go oczerniła oraz policjantowi który był na interwencji bo go też podobno oczernił.
Moje pytanie brzmi: W jaki sposób doprowadzicgo do badania przez psychiatrę, sam na pewno sie nie zgodzi. Chcemy wiedzieć, czy to zaburzenia psychiczne, czy nie. I albo leczyć go przymusowo psychiatrycznie albo zawiadomienie owieloletnim znęcaniu się.
Prosze o pomoc.
ewwa222

Napisano: 24 wrz 2014, 13:35

Wy raczej się w lekarzy nie bawcie.To nie robota dla grupy.
t.franek

Napisano: 24 wrz 2014, 14:11

ja pytam jako osoba prywatna, znajoma rodziny
ewwa222

Napisano: 24 wrz 2014, 15:05

Nie ma szans na" leczenie bez zgody na wniosek" ani na leczenie bez zgody z urzędu " Nie ma szans po prostu, bynajmniej na podstawie przesłanek j/w w opisie.
Zawiadomienie o znęcaniu ? nawet zawiadomienia nie przyjmą. Tzw wieloletni okres znęcania trzeba by udowodnić w postaci konkretnych dowodów a wy ich nie macie . Z oskarżenia prywatnego dziadek se może wnieść taki wniosek - jak nie ma co z kasą robić- ale pies z kulawą nogą się tym nie przejmie.

ps. zorganizować wizytę środowiskową, psychiatryczną. Sprawnie może to załatwić lekarz rodzinny przy pomocy żony , która przecież go broni - właśnie przy okazji procedury NK- tak mi podpowiada moja praktyka w tym temacie, że tak powiem.
emilka14

Napisano: 26 wrz 2014, 13:46

a teraz emilka napisz coś mądrego dla odmiany
Oo!

Napisano: 26 wrz 2014, 16:44

post z 24 września o 14.05 to bełkot!
to fakt

Napisano: 26 wrz 2014, 21:37

a i owszem- czytam Wasze "odpowiedzi na temat " :lol: - więc się nie dziwię...ale to sprawa dysfunkcji Waszego układu nerwowego - nie zazdroszczę.
emilka14

Napisano: 28 wrz 2014, 0:03

Znowu bełkot. Po co wchodzi, czyta i pisze na tym forum. Obejdzie się bez emilki.
to fakt

Napisano: 29 wrz 2014, 7:50

przyznaj że kompletnie nic nie kapujesz ?! w ząb nie orientujesz się w temacie Przemocy ! dla Ciebie to czarna magia czyli bełkot. I to jest fakt.

ps. Ja z tego forum nie " wyciągam " nic dla siebie, kompletnie, oprócz zabawy... pośmieję się czasami. To wszystko.
Ale Ty masz problem- więc nie zgrywaj bohatera- tylko notuj i zapamiętaj...
emilka14

Napisano: 29 wrz 2014, 19:05

To fakt, z tego co pisze emilka to nie kapuję nic, a nic. Natomiast wiem, że czarna magia nie jest bełkotem oraz to, że głupiemu niewiele potrzeba by się śmiał, ale to nie jest o emilce oczywiście, w myśl powiedzenia: pokaż mi z czego się śmiejesz, a powiem ci kim jesteś. Bez odbioru!
to fakt

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x