ile dni na wydanie decyzji?
ile dni na wydanie decyzji?
ile trwa okres oczekiwania na decycję MOPR o umieszczeniu w DPS, jeżeli komplet dokumentów otrzymał prac. socj. na wywiadzie 15 lutego br. - nie znalazłam w ustawie o pom. społ. (wiem, że na miejsce w DPS można oczekiwać kilka miesięcy, ale chodzi mi o decycję przyznającą DPS lub odmowną - jaki jest ustawowy termin)
Re: ile dni na wydanie decyzji?
Od złożenia wniosku 30 dni. W sprawach trudnych może byc przesunięty termin o miesiąc. Wszystko jest w kodeksie postępowania administracyjnego.
A jeżeli wniosek o umieszczenie był złożony też w lutym a nie ma innych jeszcze dokument np.zaswiadczenia lekarskiego,badań itd to jak traktować takie podanie z chwilą złożenia podania, czy dostarczenia ostatniego dokumentu.
zgodnie z kpa wysyła się zawiadomienie o przedłużeniu terminu, bądź wzywa klienta do uzupełnienia brakujących dokumentów jesli to z jego winy jest przedłużone postępowanie, pod grośba pozostawienia sparwy bez rozpatrzenia. Wszystko zgpodnie z kap.
Oprócz ile dni na wydanie decyzji? - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Odpłatność za pobyt a zgon
zajęcie komornicze a odpłatność za DPS
zajęcie komornicze a odpłatność za DPS
dezyzja
DPS pilne
Rozporządzenie MF
WOLNIE MIEJSCE W DPS A PRZYNALEŻNOŚĆ MIEJSCOWA
kto może założyć Dom Pomocy Społecznej
Właściwość miejsowa
Kredyt a odpłatność za DPS
Kredyt a odpłatność za DPS
DPS-zwolnienie z odpłatności