informacja o dochodach za rok 2023, we wnioskach o dodatek mieszkaniowy oświadczenia o braku dochodów - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 wrz 2024, 14:46

Proszę pomóżcie!!!
Mam Pana który już od dłuższego czasu składa wnioski o dodatek mieszkaniowy. Zarządca potwierdza że nie zalega z opłatami, natomiast Pan za każdym razem oświadcza ze nie ma dochodów, W płaceniu rachunków pomagają mu rodzice albo inne tego typu bzdury wypisuje.
Rozpatrując wniosek o bon energetyczny z ministerstwa finansów pozyskaliśmy informacje o dochodach za rok 2023 uzyskanych przez tego Pana za granicą.
Proszę powiedzcie mi co z tym zrobić?

Napomknę, że razem z wnioskiem o bon energetyczny wpłynął kolejny wniosek o dodatek mieszkaniowy i oświadczenie że nie uzyskał Pan żadnych dochodów w miesiącach deklarowanych we wniosku.
JaGo
Stażysta
Od: 06 kwie 2020, 12:06
Zajmuję się: ŚR DM DE

Napisano: 11 wrz 2024, 15:00

Iść na wywiad, zebrać materiał dowodowy, udowodnić że pracował za granicą i zażądać zaświadczenia z 3 ost. miesiecy.
Oczywiście wznowić postepowania w przypadku poprzednio przyznanych dodatków.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 12 wrz 2024, 14:26

Dzień dobry, mam od dzisiaj ten sam przypadek, czy mozna prosic o przykładowe wznowienie postepowania czy decyzje uchylającą oraz żądanie zwrotu, proszę
Lea2021
Praktykant
Od: 05 sty 2023, 14:48
Zajmuję się: pracownik budżetówki

Napisano: 18 wrz 2024, 10:05

Witam! Proszę powiedzcie co w sytuacji kiedy nie udało się przeprowadzić wywiadu ponieważ pracownik nie zastał wnioskodawcy a dodatkowo z notatki pracownika wynika że z informacji uzyskanej ze środowiska Pan nie przebywa pod wskazanym adresem. Z nieoficjalnego źródła wiemy że Pan wyjechał za granicę do pracy.
JaGo
Stażysta
Od: 06 kwie 2020, 12:06
Zajmuję się: ŚR DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x