informacja o nieruchomości dłuznika_RR, Elmer, stali bywalcy :) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 13 lut 2014, 14:42

dostałam w/w informację od komornika? dłużnik jest właścicielem na prawach wspólności majatkowej małżeńskiej nieruchomości.
co w związku z tym? jak Wy postępujecie?
wniosek o wszczecie egzekucji z nieruchomosci?
proszę o odpowiedzi, to moja pierwsza taka sytuacja...
~POLA

Napisano: 13 lut 2014, 14:58

Ale co, komornik przysłał tylko informacje?
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 15:00

TAK, INFORMACJA O NIERUCHOMOŚCI DŁUZNIKA. POPRZEDNIK WYSYŁAŁ PO TAKIM PIŚMIE DO KOMORNIKA WNIOSEK O WSZCZĘCIE EGZEKUCJI Z NIERUCHOMOŚCI.... PROSZĘ PODPOWIEDZCIE CO NALEŻY ROBIĆ?
~POLA

Napisano: 13 lut 2014, 15:06

Komornicy nie przysyłają mi takich pism. Mizogin używający nicku Elmer pisał że wysyła wniosek o wszczęcie egzekucji, ja bym nie wysłała, wysłałabym pytanie do komornika na jakiej podstawie mam wyrazić zgodę na złożenie takiego wniosku.

Komornik nie pyta czy chcesz złożyć wniosek tylko informuje o nieruchomości, wpięłabym to w akta.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 15:13

nazi-feministka o nicku RR zapomina, że bez wniosku o egzekucję z nieruchomości komornik nie może podjąć żadnych działań w tym zakresie.
~Elmer

Napisano: 13 lut 2014, 15:22

a może ktos jeszcze się wypowie :)
jak to jest w innych ośrodkach?
~POLA

Napisano: 13 lut 2014, 15:34

Komornik przysłał informację, że dłużnik posiada nieruchomość ( 0,8ha dzialka)- musieliśmy jeszcze dodatkowo założyć księgę wieczystą i dopiero złożyć wniosek do komornika o wszczęcie egzekucji
~Jola#

Napisano: 13 lut 2014, 15:37

Egzekucja z nieruchomości wymaga posiadania takiego dokumentu jak operat szacunkowy nieruchomości. Tanie toto nie jest ( lekko licząc kilka tysiaczków). Oczywiście my musimy za to zapłacić. teraz sobie przekalkuj czy to Tobie(czy Wójtowi, Burmistrzowi, Prezydentowi) taka zabawa sie opłaca.
~BEHEMOT

Napisano: 13 lut 2014, 15:38

Mizogin o nicku Elmer zapomina (albo udaje że nie pamięta) że to wierzyciel składa wniosek o egzekucję z nieruchomości a wójta/burmistrza/prezydenta trudno uznać za wierzyciela alimentacyjnego.

Niech komornik wysyła takie wnioski do wierzyciela, wierzyciel złoży wniosek i pan komornik działania podejmie.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 15:38

oj, ktoś cię kocie w błąd wprowadził. Raz komornik mi tylko takie pismo przysłał. Po telefonie ładnie przeprosił. Tak jest z wyjątkiem alimentów.
~Elmer

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x