informacja o nieruchomości dłuznika_RR, Elmer, stali bywalcy :) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 13 lut 2014, 16:07

świat nie kończy sie na komornikach, z którymi ty \"współpracujesz\" (o czym pisałem wcześniej). Jest to jednak przypadłość nazifeminizmu (wyjątkowo krótkowzroczny obraz świata).
U mnie komornik nie prześle kasy jak nie było wniosku. Sąd nie uwzględni OPS przy podziale.
Zresztą wydaje mi się, że łżesz jak \"bura suka\" o jakiejś kasie dla ciebie z egzekucji. Podział kasy z egzekucji jest robiony postanowieniem sądu. Jeżeli sąd na postanowieniu wydzielił kasę wierzycielce, to ty jej nie możesz otrzymać. Podział kasy jest robiony na podstawie zadłużenia na dzień postanowienia. Na marginesie zaznaczę, że często komornik do nas występuje jako wierzyciel z zadłużenia z ZA. Nie wspominam przez grzeczność o zadłużeniu z FA przy zbiegu egzekucji i przekazaniu TW do komornika sądowego.

Nie będę miły bo nie chce mi się szukać podstawy z kpc ani grzebać w teczkach. Nie mam na to czasu.
~Elmer

Napisano: 13 lut 2014, 16:25

Tak samo jak świat nie kończy się na komornikach z którymi ty współpracujesz. Jeszcze raz zaznaczę że do mnie komornicy przysyłają informację o obwieszczeniu o licytacji, jak zlicytuje (co zaznaczam zdarza się rzadko) to następne co robię to ustalam ile kasy ma mi na konto przekazać.

W kpc chcesz znaleść przepis że wójt/burmistrz/prezydent tj. organ właściwy wierzyciela jest wierzycielem alimentacyjnym? Szkoda że nie chce ci się szukać.

\"Podział kasy z egzekucji jest robiony postanowieniem sądu. Jeżeli sąd na postanowieniu wydzielił kasę wierzycielce, to ty jej nie możesz otrzymać.\"

Wyrok alimentacyjny też wskazuje że komornik alimenty przekazuje do rąk wierzycielki ale art. 28 FA narzuca komornikowi alimenty przekazywać do OWW.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 16:33

\"Podział kasy z egzekucji jest robiony postanowieniem sądu. Jeżeli sąd na postanowieniu wydzielił kasę wierzycielce, to ty jej nie możesz otrzymać.\"
Wyrok alimentacyjny też wskazuje że komornik alimenty przekazuje do rąk wierzycielki ale art. 28 FA narzuca komornikowi alimenty przekazywać do OWW\".

Tylko, że komornik u mnie przy wniosku do sądu o podział kasy z egzekucji wskazuje zadłużenie - w przypadku zadłużenia względem osoby uprawnionej, jest to zadłużenie sprzed FA. Nie spotkałem się z egzekucją nieruchomości bo dłużnik ma płacić bieżąco po 500 zł a nie płaci. Nie ciśnij kitów, że tak jest.
Komornik mając postanowienie sądu jest zobowiązany go wykonać a nie szukać jakiegoś zapisu w ustawie.

Nazifeministko naprawdę jesteś niesmaczna w swoich manipulacjach. Porównaj pytanie z twoim wnioskiem:
\"Możesz być dziś miłym mizoginem i wskazać podstawę prawną uzasadniającą wskazanie wójta/burmistrza/prezydenta jako wierzyciela?\"
\"W kpc chcesz znaleść przepis że wójt/burmistrz/prezydent tj. organ właściwy wierzyciela jest wierzycielem alimentacyjnym? Szkoda że nie chce ci się szukać\".
To nie jest nawet niesmaczne. To jest obrzydliwe co robisz.

Rozumiem, że wierzycielem z ZA też nie jesteś. Z zakończonego FA również.

~Elmer

Napisano: 13 lut 2014, 16:36

gupi ten komornik i tyle:) zajmnie wspolwlasnosc? ciekawe jak rozdzieli co jest dluznika a co wierzycielki...a moze wolno mu zlicytowac cos co nie nalezy w calosci do dluznika?
kurcze nie wyobrazam sobie,ze dlatego,ze komornik ma mi sciagac od dluznika alimenty to on mi zlicytuje moj dom, w ktorym mieszkam i jak juz sie znajde na ulicy to mi te wyegzekwowane w ten sposob alimenty da...albo i nie , bo moze opdda wojtowi,bo fa byl placony...paranoja jakas
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 16:45

Ojojoj, już kity wciskasz że manipuluje i ukradkiem próbujesz rozmydlić temat zaliczką alimentacyjną o której tu nie rozmawiamy - bardzo, bardzo brzydko ale do przewidzenia kwiatuszku.

\"Tylko, że komornik u mnie przy wniosku do sądu o podział kasy z egzekucji wskazuje zadłużenie - w przypadku zadłużenia względem osoby uprawnionej, jest to zadłużenie sprzed FA.\"

Tylko że komornik nie egzekwuje tylko bieżących świadczeń z wyroku o alimenty...

Tak więc egzekwuje alimenty nawet za okres sprzed FA i mimo to zgodnie z art. 28 przekazuje OWW...

Również w wyroku o alimenty ma wskazane komu powinien je przekazywać jednak art. 28...

\"Nie spotkałem się z egzekucją nieruchomości bo dłużnik ma płacić bieżąco po 500 zł a nie płaci. Nie ciśnij kitów, że tak jest.\"
A to kłamczuszek z ciebie kwiatuszku, a gdzie ja pisałam że komornik wszczyna egzekucje z nieruchomości bo bieżących alimentów dłużnik nie płaci? Wiem, wiem nie możesz się powstrzymać w wymyślaniu tego co niby napisałam.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 16:47

Mizoginie zamiast słodko się dąsać co nie ukrawam jest w twoim wydaniu urocze, wskaż przepis prawa z kpc który uzasadnia przyjęcie stanowiska że jesteś wierzycielem - oczywiście chodzi o FA słoneczko.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 16:54

nazifeministko o twojej krótkowzroczności można elaboraty pisać. Tak samo jak o twoich kłamstewkach i manipulacjach.

\"Tylko, że komornik u mnie przy wniosku do sądu o podział kasy z egzekucji wskazuje zadłużenie - w przypadku zadłużenia względem osoby uprawnionej, jest to zadłużenie sprzed FA.\"

Tylko że komornik nie egzekwuje tylko bieżących świadczeń z wyroku o alimenty...

Tak więc egzekwuje alimenty nawet za okres sprzed FA i mimo to zgodnie z art. 28 przekazuje OWW...

Również w wyroku o alimenty ma wskazane komu powinien je przekazywać jednak art. 28...\"

A gdzie napisałem, że egzekwuje tylko bieżące?

taaaa, wyegzekwuje alimenty sprzed okresu FA i przekaże je OW. Taaaaa, z pewnością.

Co do twojego również to już ci napisałem. Widocznie z wiekiem wada wzroku się pogłębiła...
Starość nie radość. Nie ma się z czego śmiać...

\"\"Nie spotkałem się z egzekucją nieruchomości bo dłużnik ma płacić bieżąco po 500 zł a nie płaci. Nie ciśnij kitów, że tak jest.\"
A to kłamczuszek z ciebie kwiatuszku, a gdzie ja pisałam że komornik wszczyna egzekucje z nieruchomości bo bieżących alimentów dłużnik nie płaci? Wiem, wiem nie możesz się powstrzymać w wymyślaniu tego co niby napisałam\"
Już ci to kiedyś napisałem, nie oceniaj innych według własnych wad.
Przeczytaj ze zrozumieniem (zaparz se ziółka staruszko, może pomogą):

Wyrok alimentacyjny też wskazuje że komornik alimenty przekazuje do rąk wierzycielki ale art. 28 FA narzuca komornikowi alimenty przekazywać do OWW\".

Tylko, że komornik u mnie przy wniosku do sądu o podział kasy z egzekucji wskazuje zadłużenie - w przypadku zadłużenia względem osoby uprawnionej, jest to zadłużenie sprzed FA. Nie spotkałem się z egzekucją nieruchomości bo dłużnik ma płacić bieżąco po 500 zł a nie płaci. Nie ciśnij kitów, że tak jest.
Komornik mając postanowienie sądu jest zobowiązany go wykonać a nie szukać jakiegoś zapisu w ustawie\".

~Elmer

Napisano: 13 lut 2014, 17:02

\"wskaż przepis prawa z kpc który uzasadnia przyjęcie stanowiska że jesteś wierzycielem - oczywiście chodzi o FA słoneczko\"
Pierwszy z brzegu na szybko wyszukany (przypadek zakończenia okresu, wystawienia decyzji i tytułu wykonawczego):

Art. 760. Na żądanie wierzyciela, którego roszczenie stwierdzone jest TYTUŁEM WYKONAWCZYM lub tytułem egzekucyjnym, organ egzekucyjny, który prowadzi egzekucję lub który jest właściwy do jej prowadzenia według przepisów kodeksu, udzieli mu informacji, czy przeciwko dłużnikowi prowadzone jest przez ten organ egzekucyjny postępowanie egzekucyjne, a jeżeli tak, powiadomi go o stosowanych sposobach egzekucji oraz o wysokości egzekwowanych roszczeń, a także o aktualnym stanie sprawy.
~Elmer

Napisano: 13 lut 2014, 17:10

\"taaaa, wyegzekwuje alimenty sprzed okresu FA i przekaże je OW. Taaaaa, z pewnością.\"

Nie przekazuje? Czyli załóżmy że pan dłużnik niedawno podjął zatrudnienie a zadłużenie jego sięga np. 2008r. to pan komornik egzekwując alimenty za 2008r komu je przekazuje, wierzycielowi co ma ustalone prawo do FA np. od 2012?

Tak, tak g_ó_w_n_i_a_rz_u, widać że ten art. 760 to podstawa szukana na szybko...

Naucz się czytać ze zrozumieniem słonko.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 13 lut 2014, 17:12

Jak będziesz miły kwiatuszku to może wskaże ci gdzie możesz poczytać o tym kto to ten wierzyciel.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x