INFORMACJA US
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
Re: INFORMACJA US
jakiej informacji- tej która idzie z TW??
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
A czy coś się zmieniło w tej kwestii? Bo ja mam stare, które wysyłam od lat 

My nie wysyłaliśmy nigdy informacji o dłużniku do US
i dlatego proszę o wzór

Ja moge wkleić ale jak zwykle posypie się zaraz wytykanie, a to źle a tamto
Naczelnik Urzędu Skarbowego
xxxx
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxx, w związku z przekazanym w dniu
10.03.2014r. tytułem wykonawczym wobec dłużnika- Pan xxxx informuje, iż wobec w/w osoby prowadzone jest jednocześnie postępowanie egzekucyjne przez -Pani xxxxx – komornika sądowego przy Sądzie Rejonowym w xxxx , sygn. akt KMP 55/11.
Wobec powyższego w ocenie Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej należałoby rozważyć, czy w niniejszej sprawie nie zachodzi zbieg egzekucji administracyjnej i sądowej, co uzasadniałoby wstrzymanie czynności egzekucyjnych i wystąpienie do sądu o określenie, który z organów egzekucyjnych winien dalej prowadzić łącznie oba postępowania w trybie właściwym dla danego organu.
Zgodnie bowiem z art. 773 § 1 KPC w przypadku zbiegu egzekucji administracyjnej
i sądowej co do tej samej rzeczy lub prawa majątkowego, administracyjny organ egzekucyjny
i komornik wstrzymują czynności egzekucyjne na wniosek wierzyciela, dłużnika lub z urzędu
i przekazują akta egzekucji administracyjnej i egzekucji sądowej sądowi rejonowemu, w którego okręgu wszczęto egzekucję, w celu rozstrzygnięcia , który organ egzekucyjny – sądowy czy administracyjny – ma dalej prowadzić łącznie egzekucje w trybie właściwym dla danego organu. Sąd wydaje postanowienie w terminie 14 dni, biorąc pod uwagę stan każdego z postępowań egzekucyjnych, a jeżeli są one w równym stopniu zaawansowane , wysokość egzekwowanych należności i kolejność ich zaspokojenia, z zastrzeżeniem § 2. Równocześnie
sąd postanawia, jakie już dokonane czynności egzekucyjne pozostają w mocy.
xxxx
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxx, w związku z przekazanym w dniu
10.03.2014r. tytułem wykonawczym wobec dłużnika- Pan xxxx informuje, iż wobec w/w osoby prowadzone jest jednocześnie postępowanie egzekucyjne przez -Pani xxxxx – komornika sądowego przy Sądzie Rejonowym w xxxx , sygn. akt KMP 55/11.
Wobec powyższego w ocenie Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej należałoby rozważyć, czy w niniejszej sprawie nie zachodzi zbieg egzekucji administracyjnej i sądowej, co uzasadniałoby wstrzymanie czynności egzekucyjnych i wystąpienie do sądu o określenie, który z organów egzekucyjnych winien dalej prowadzić łącznie oba postępowania w trybie właściwym dla danego organu.
Zgodnie bowiem z art. 773 § 1 KPC w przypadku zbiegu egzekucji administracyjnej
i sądowej co do tej samej rzeczy lub prawa majątkowego, administracyjny organ egzekucyjny
i komornik wstrzymują czynności egzekucyjne na wniosek wierzyciela, dłużnika lub z urzędu
i przekazują akta egzekucji administracyjnej i egzekucji sądowej sądowi rejonowemu, w którego okręgu wszczęto egzekucję, w celu rozstrzygnięcia , który organ egzekucyjny – sądowy czy administracyjny – ma dalej prowadzić łącznie egzekucje w trybie właściwym dla danego organu. Sąd wydaje postanowienie w terminie 14 dni, biorąc pod uwagę stan każdego z postępowań egzekucyjnych, a jeżeli są one w równym stopniu zaawansowane , wysokość egzekwowanych należności i kolejność ich zaspokojenia, z zastrzeżeniem § 2. Równocześnie
sąd postanawia, jakie już dokonane czynności egzekucyjne pozostają w mocy.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a czy piszecie cos o tym ze zadłużenie nie ulega przedawnieniu zgodnie z art 27 ustawy???
Oprócz INFORMACJA US - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Nie ma 6 miesięcy
wznowienie postępowania
PIT 8C
za granicą
Od kiedy zmiana
ile do zwrotu
znany adres dłużnika
czy wystawiam upomnienie?
jaka procedura
pomocy
przyznanie świadczenie aliment
SKO -przekazany wniosek-pilnie proszę