INFORMACJA US

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ma123456

INFORMACJA US

Post autor: ma123456 »

KTO MOZE PRZESLAC WZOR INFORMACJI DO US
Awatar użytkownika
mała mii
Podinspektor
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
Kontakt:

Re: INFORMACJA US

Post autor: mała mii »

jakiej informacji- tej która idzie z TW??
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
ma123456

Post autor: ma123456 »

tak tak.....
kasia09

Post autor: kasia09 »

podbijam :) niech się ktoś podzieli ;)
mbrrr

Post autor: mbrrr »

A czy coś się zmieniło w tej kwestii? Bo ja mam stare, które wysyłam od lat :)
gosia 45

Post autor: gosia 45 »

My nie wysyłaliśmy nigdy informacji o dłużniku do US :( i dlatego proszę o wzór
mbrrr

Ja moge wkleić ale jak zwykle posypie się zaraz wytykanie, a to źle a tamto
gosia 45

Post autor: gosia 45 »

do odważnych świat nateży :) nie daj się pprosić i wklej PLIS ;)
mbrrr

Naczelnik Urzędu Skarbowego
xxxx

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w xxxxx, w związku z przekazanym w dniu
10.03.2014r. tytułem wykonawczym wobec dłużnika- Pan xxxx informuje, iż wobec w/w osoby prowadzone jest jednocześnie postępowanie egzekucyjne przez -Pani xxxxx – komornika sądowego przy Sądzie Rejonowym w xxxx , sygn. akt KMP 55/11.
Wobec powyższego w ocenie Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej należałoby rozważyć, czy w niniejszej sprawie nie zachodzi zbieg egzekucji administracyjnej i sądowej, co uzasadniałoby wstrzymanie czynności egzekucyjnych i wystąpienie do sądu o określenie, który z organów egzekucyjnych winien dalej prowadzić łącznie oba postępowania w trybie właściwym dla danego organu.

Zgodnie bowiem z art. 773 § 1 KPC w przypadku zbiegu egzekucji administracyjnej
i sądowej co do tej samej rzeczy lub prawa majątkowego, administracyjny organ egzekucyjny
i komornik wstrzymują czynności egzekucyjne na wniosek wierzyciela, dłużnika lub z urzędu
i przekazują akta egzekucji administracyjnej i egzekucji sądowej sądowi rejonowemu, w którego okręgu wszczęto egzekucję, w celu rozstrzygnięcia , który organ egzekucyjny – sądowy czy administracyjny – ma dalej prowadzić łącznie egzekucje w trybie właściwym dla danego organu. Sąd wydaje postanowienie w terminie 14 dni, biorąc pod uwagę stan każdego z postępowań egzekucyjnych, a jeżeli są one w równym stopniu zaawansowane , wysokość egzekwowanych należności i kolejność ich zaspokojenia, z zastrzeżeniem § 2. Równocześnie
sąd postanawia, jakie już dokonane czynności egzekucyjne pozostają w mocy.
majka131
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: majka131 »

a czy piszecie cos o tym ze zadłużenie nie ulega przedawnieniu zgodnie z art 27 ustawy???
ODPOWIEDZ