witam,
w jaki sposób mam podejść do dłużnika, który przebywa za granicą i ma tam zameldowanie?, czy mogę wysłać za granicę korespondencję (np. dec.o zwrocie) - jeśli tak, to czy są to normalne procedury wysyłki czy trzeba mieć specjalne koperty czy potwierdzenia zwrotne? w jaki sposób mogę sprawdzić czy adres, który podał jest prawdziwy?
znany adres dłużnika
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: znany adres dłużnika
kpa
art. 40 § 4. Strona zamieszkała za granicą lub mająca siedzibę za granicą, jeżeli nie ustanowiła pełnomocnika do prowadzenia sprawy zamieszkałego w kraju, jest obowiązana wskazać w kraju pełnomocnika do doręczeń, chyba że doręczenie następuje za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Pismo o wskazanie pełnomocnika w kraju. Inne zwrotki są (kolorowe
)
art. 40 § 4. Strona zamieszkała za granicą lub mająca siedzibę za granicą, jeżeli nie ustanowiła pełnomocnika do prowadzenia sprawy zamieszkałego w kraju, jest obowiązana wskazać w kraju pełnomocnika do doręczeń, chyba że doręczenie następuje za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Pismo o wskazanie pełnomocnika w kraju. Inne zwrotki są (kolorowe

cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Re: znany adres dłużnika
a jeśli dłużnik nie ustanowił pełnomocnika do prowadzenia sprawy, ani nie wskazał pełnomocnika do doręczeń?
Oprócz znany adres dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Wypowiedział się
przyznanie świadczeń
Nie ma 6 miesięcy
wznowienie postępowania
PIT 8C
za granicą
Od kiedy zmiana
ile do zwrotu
czy wystawiam upomnienie?
INFORMACJA US
jaka procedura
pomocy