informacje dla ubezpieczonych za 2018 rok - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 31 sty 2019, 10:13

Witam proszę o pomoc, chodzi o osoby, które maja u nas przyznane ŚR, ZDO,SZO i od tych osób odprowadzamy składki i do końca lutego musimy im wystawić informacje. Proszę podpowiedzcie jak to zrobić po kolei
Tosia49
Stażysta
Od: 12 lut 2016, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2019, 10:24

ja robię z płatnika ... już powysyłałam :D :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2019, 10:33

a nie mam podpisu więc jak mam to zrobic ?
kropeczka
Praktykant
Od: 27 cze 2018, 11:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 31 sty 2019, 10:43

Jakie informacje? :o
Iwona28
Referent
Od: 09 cze 2017, 8:06
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia

Napisano: 31 sty 2019, 10:58

Ewalu bardzo dziękuję proszę jeszcze podaj ścieżkę z Płatnika , mam w zakresie od niedawna , nie wiem jak po kolei wejść , żeby taki wydruk zrobić. Z góry dziękuję za pomoc
Tosia49
Stażysta
Od: 12 lut 2016, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2019, 12:09

rejestr ubezpieczonych*narzędzia*twórz dokumenty*informacja dla os. ubezpieczonej*dalej*wskaż rok* wybierz osoby*drukuj

a w pracy nikt ci nie podpowie?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2019, 13:17

a podasz proszę podstawę prawna??? koleżanka robi płatnika i bez podstawy prawnej mi tego nie wydrukuje ;(
Moniq
Praktykant
Od: 31 maja 2017, 9:10
Zajmuję się: SR, FA

Napisano: 31 sty 2019, 13:27

Moniq pisze:a podasz proszę podstawę prawna??? koleżanka robi płatnika i bez podstawy prawnej mi tego nie wydrukuje ;(
OMG nie wierzę, przecież co roku to robimy bo jest nakaz ustawowy ,,,, a kto to wczesniej robił?
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2019, 13:30

ewalu pisze:
Moniq pisze:a podasz proszę podstawę prawna??? koleżanka robi płatnika i bez podstawy prawnej mi tego nie wydrukuje ;(
OMG nie wierzę, przecież co roku to robimy bo jest nakaz ustawowy ,,,, a kto to wczesniej robił?
Płatnik składek ma obowiązek sporządzić i przekazać roczną informację o naliczonych składkach ubezpieczeniowych każdej osobie, którą miał obowiązek zgłosić w ZUS do ubezpieczeń oraz naliczać za nią składki ubezpieczeniowe. Definicja ubezpieczonego zawarta jest w art. 4 pkt 1 ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych, zwanej ustawą systemową. Zgodnie z tym przepisem, ubezpieczonym jest osoba fizyczna podlegająca chociażby jednemu z ubezpieczeń społecznych, tj. emerytalnemu, rentowym, chorobowemu i wypadkowemu. Przepisy dotyczące przekazywania informacji rocznej stosuje się odpowiednio również do składek na ubezpieczenie zdrowotne, co wynika z kolei z art. 41 ust. 9 ustawy systemowej.
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2019, 13:51

- napiszcie coś o tym więcej .
-
Komu Wy dajecie te zaświadczenia, wszystkim co pobierają Szo i ZDO???
Iwona28
Referent
Od: 09 cze 2017, 8:06
Zajmuję się: zr/fa/cp/dm/stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x