ustawa za życiem a paragraf i środki śr - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 31 sty 2019, 9:48

proszę podpowiedzcie mi

osoba składa wniosek na świadczenie za życiem

skąd środki?

czy uwzględniam je w zapotrzebowaniu na sr i pisze pismo do uw o dokonanie zmian w planie 85502 2010? czy bez decyzji wojewody o przesunięciu środków mogę zrobić wypłatę z 85502 2010 ?

post napisałam również w stosownym miesiącu ale tam nikt nie zajrzał ;(
ives
Stażysta
Od: 26 sty 2018, 9:18
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 31 sty 2019, 11:16

Na "za życiem" są chyba inne zapotrzebowania. Jeżeli nie masz środków w planie to trzeba czekać na decyzję wojewody raczej. Nie możesz tego ustalić ze swoją księgową?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 31 sty 2019, 11:21

niestety nie wie :((((

napisałabym pismo do wojewody w sprawie dokonania zmian w planie 85502 2010 i przesunięcia środków na wypłatę na odpowiedni paragraf

dobrze mówię ?

nie ma planu na ustawę za życiem bynajmniej u nas tzn jest zerwy
ives
Stażysta

Napisano: 31 sty 2019, 12:28

nie dostaliście instrukcji z UW?
jak masz wniosek na ZŻ wysyłasz oddzielne zapotrzebowanie i czekasz, na podstawie twojego zapotrzebowania wojewoda robi zmianę i wysyła kasę, kasę dostaniesz to płacisz :)
coś takiego ja piszę(wzór dostałam z UW):
Urząd Gminy xxxxx prosi o przekazanie środków finansowych
z rozdziału 85502 § 2010 na miesiąc luty 2018 r. w wysokości 4120,00 zł z przeznaczeniem na realizację ustawy z dnia 4 listopada 2016 r. o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” (Dz. U. z 2016 r. poz. 1860).
z tego:
- 4000,00 zł na wypłatę jednorazowych świadczeń w wysokości 4000 zł, zgodnie z art. 10. ust. 1. ustawy, z tytułu urodzenia się żywego dziecka u którego zdiagnozowano ciężkie
i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą jego życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu, ,
- 120,00 zł na koszty obsługi zadania określone na podstawie z art. 10 ust. 11 ustawy.

Wystąpienie wynika z wniosku o ustalenie prawa do świadczenia złożonego w związku z ww. ustawą.

Pieczątka i podpis Skarbnika                                Pieczątka i podpis Wójta/Burmistrza/ Prezydenta       
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 31 sty 2019, 13:50

wahałam się ponieważ na szkoleniu z uw (lubelskie) powiedziano, żeby realizować wypłatę a później po otrzymaniu decyzji przesuwać środki z paragrafów

dziękuję za odp. :)
ives
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x