w ubiegłym roku uzgodniłam z Archiwum Państwowym rozszerzenie wykazu akt i obecnie mam (w skrócie)
60 - przepisy, 61 - programy, 62-posiedzenia Zespołu, 63-umowy, porozumienia, zlecenia, zamówienia oraz 64 - NK dla każdego przypadku osobny numer
U nas jest tak PC-64/../12 gdzie w miejsce kropeczek wpisujemy każdą kolejną NK czyli pierwsza NK na numer PC-64/1/12, kolejna karta PC-64/2/12 i tak dalej. Pod tym numerem zakładam teczkę i gromadzę wszelką dokumentację związaną z tą NK typu powołanie grupy roboczej, zaproszenie dla ofiary, wezwanie dla sprawcy, protokoły z posiedzeń grup roboczych itd.
my dopiero początkujemy w instrukcji, jako tako symbole w świadczeniach sa czytelne, jednak mam pytanie: jak to wygląda na dzienniku podawczym?? Rejestruje się jakieś pismo- powiedzmy zaświadczenie o stanie majątkowym dla klienta dla którego się o to występowało, bądź zlecenie wykonania alimentacji.. jakie znaki ( pod jakim znakiem) powinny być zarejestrowane te pisma skoro w instrukcji pisze, że znak sprawy składa się z następujących części:
- symbolu literowego komórki organizacyjnej,
- liczbowego symbolu hasła wg rzeczowego wykazu akt
- kolejnego numeru pod którym zarejestrowano sprawę w spisie spraw
- dwóch cyfr końcowych roku w którym sprawa została wpisana do spisu.
Bedę wdzięczna za pomoc