Instruktor terapii w ŚDS
Instruktor terapii w ŚDS
Proszę o odpowiedź czy mając skończone studia z pedagogiki resocjalizacyjnej muszę mieć jeszcze jakieś przygotowanie aby podjąć pracę w ŚDS jako instruktor terapii zajęciowej. Jak to wygląda u Was.
Re: Instruktor terapii w ŚDS
To zalezy o kierownka, ja zaczynałam prace w sds i miałam tylko skonczona pedagogike opiekunczo-resocjalizacyjną. Pozdrawiam
Koleżanka po tych samych studiach , pracuje u nas na stanowisku terapeuty

Czy ukończone studia z pracy socjalnej z pedagogiką i ukończonym kursem podstawowym z terapii zajęciowej wraz z doświadczeniem pracy w ŚDS daje mi uprawnienia do pracy jako instruktor terapii zajęciowej. Proszę o odpowiedź.
Ukończone studium, licencjat lub studia w zakresie terapii zajęciowej dają podstawę do zatrudnienia pracownika na stanowisku instruktor terapii zajęciowej. Ukończone studia wyższe, na różnych kierunkach, pozwalają na zatrudnienie na stanowisku terapeuty. W świetle rozporządzenia bardziej potrzebne są przebyte szkolenia z prowadzenia treningu umiejętności społecznych niż samej terapii zajęciowej.
Oprócz Instruktor terapii w ŚDS - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
jaki powinien być maksymalny wiek uczestników ŚDS ?
nagrody dla pracowników
tworzenie placówek wsparcia dziennego zgodnie z ustawą o wsparciu rodziny i pieczy
mieszkania chronione
Środowiskowe Kluby Samopomocy
zaświadczenie lekarskie
programy działalności ŚDS
szkolenia z pieczy zastępczej
ŚDS a środki unijne
hej smutni pracownicy ŚDS
Nowy ŚDS
czarno - czarni na święto pracownika socjlanego!
Kluby
rezygnacja uczestnika Śdś
zameldowanie na pobyt czasowy a skierowanie do SDS
skierowanie do ŚDS