ja tez wierzę w postwawę obywatelską

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

ja tez wierzę w postwawę obywatelską

Post autor: elinka85 »

Nie wiem czy mieliście okazję oglądać wczorajsza konferencję... Jedna z Pań powiedziała na początku, że są zaskoczeni skalą problemu dzielenia gospodarstw domowych i, że liczyli na postawę obywatelską Polaków (w tym momencie prawie spadłam z krzesła). Dużoooo mówili o weryfikacji wniosków z cyklu - JAK BYŁO W OSŁONOWYM. Ja nie wiem jak było! bo się osłonowym nie zajmowałam.
I może mi ktoś teraz powie, na jakiej podstawie mam podważać czyjeś oświadczenie, złożone pod odpowiedzialnością karną (bo w końcu tym jest nasz wniosek) i twierdzić, że kłamie w sprawie gospodarstwa domowego. JA TEŻ WIERZĘ W POSTAWĘ OBYWATELSKĄ POLAKÓW ;)
agaro
Stażysta
Zajmuję się: Rdz/CP/DO
Kontakt:

Re: ja tez wierzę w postwawę obywatelską

Post autor: agaro »

Postawa obywatelska jest taka, że przychodzą ludzie dzień lub dwa po złożeniu wniosku i chcą go wycofać, bo uległ zmianie skład gospodarstwa domowego. Rodziny się "rozmnażają" w zastraszającym tempie, a co my możemy? nas może jedynie szlag trafić.
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

Post autor: elinka85 »

Dokładnie tak!!!!! mnie i koleżankę czeka pracowity łikend :/
Raa
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Raa »

Ja bym wierzył w prawdomówność pani z ministerstwa, gdyby nie zmiana definicji na ich stronie po dwóch godzinach.
Ustawy nie przeczytali, screeny nie płoną :twisted:
ODPOWIEDZ