Weryfikacja

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
SylwiaUG
Praktykant
Zajmuję się: DW
Kontakt:

Weryfikacja

Post autor: SylwiaUG »

A ja mam pytanie czy ktoś weryfikuje wnioskodawców czy są faktycznie mieszkańcami waszej gminy? Np pod względem odprowadzanych opłat za odpady komunalne z danego adresu z wniosku?
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

Re: Weryfikacja

Post autor: elinka85 »

ciekawe jak i kiedy?????
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

SylwiaUG pisze: 25 sie 2022, 21:35 A ja mam pytanie czy ktoś weryfikuje wnioskodawców czy są faktycznie mieszkańcami waszej gminy? Np pod względem odprowadzanych opłat za odpady komunalne z danego adresu z wniosku?
jak dla mnie nie ma podstawy prawnej do takich działań
SylwiaUG
Praktykant
Zajmuję się: DW
Kontakt:

Post autor: SylwiaUG »

Art 2 pkt 12 wójt dokonuje weryfikacji a w szczególności weryfikacji ceeb. Czy jeżeli są nam znane deklaracje tzw śmieciowe to czy na ich podstawie nie możemy sprawdzić czy ktoś faktycznie jest mieszkańcem naszej gminy czy naciągaczem. Szczerze to jestem z małej gminy i poprostu wkurza mnie fakt że ktoś nie jest mieszkańcem naszej gminy tylko najezdny i chce brać dodatek bo jak twierdzi płaci podatek.
ODPOWIEDZ