Ja wiem ? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 sie 2015, 8:47

Pisze informację do dłużnika o przyznaniu świadczeń z FA na jego dzieci W związku ze zmianami w rehjestrach dłuzników Pan kierownik kazał mi napisac takie zdanie/w informacji na wstepie/ - Zaległe zobowiązania zostana przekazane do Rejestru Dłuzników , do INFOMONITOR ,KRD ,ERIF BIG SA ,KBIG - cos mi nie pasuje w tym zdaniu Prosze powiedzcie mi czy WAM się podoba to zdanie ?
SOLIKA

Napisano: 11 sie 2015, 9:05

Czy tak może być ? Czy może tak macie ?
SOLIKA

Napisano: 11 sie 2015, 9:18

HALO !!! PROSZĘ WAS
SOLIKA

Napisano: 11 sie 2015, 10:52

Może coś takiego
Na podstawie art. 60 ustawy z dnia 9 kwietnia 2010r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 1015 i 1188) oraz ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tj. Dz. U. z 2015 r., poz. 859.) tutejszy organ przekaże do Rejestrów Dłuzników , do INFOMONITOR ,KRD ,ERIF,KBIG informację o Pana zobowiązaniach alimentacyjnych w razie powstania zaległości za okres dłuższy niż 6 miesięcy.
Marysiaa

Napisano: 11 sie 2015, 14:48

Marysiu kochana dziekuję Ci baaaaaaaaaaaaaaaardzo Pozdrawiam Milego dnia
SOLIKA

Napisano: 12 sie 2015, 6:51

W przypadku powstania zaległości za okres dłuższy niż 6 miesięcy, informacje o zobowiązaniu lub zobowiązaniach dłużnika alimentacyjnego będą przekazywane do Biur Informacji Gospodarczej.
:lol:
I z chaosu wyłonił się głos: „Śmiejcie się i bądźcie radośni, bo zawsze może być gorzej.”
Więc śmialiśmy się i byliśmy radośni i było GORZEJ …........
mala_mi999
Stażysta
Od: 07 sty 2015, 10:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2015, 9:50

A ja mam tak:
informuje, że na podstawie art. 60 ustawy z dnia 9 kwietnia 2010r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (t.j. Dz. U. z 2014 r. poz. 1015 ze zm.) oraz ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tj. Dz. U. z 2015 r., poz. 859.) oraz upoważnienia Wójta Gminy ...... w przypadku powstania zaległości za okres dłuższy niż 6 miesięcy, informacje o zobowiązaniu lub zobowiązaniach Pana/i jako dłużnika alimentacyjnego będą przekazywane do Biur Informacji Gospodarczej (InfoMonitor, KRD, KBIG, ERIF).

Usunięcie danych z rejestru jest możliwe tylko po całkowitej spłacie zobowiązań alimentacyjnych. W przeciwnym wypadku informacja będzie przechowywana w Krajowym Rejestrze Długów nawet do 10 lat. Osoby notowane w Biurach Informacji Gospodarczej, mają utrudniony dostęp do usług finansowych (kredyty, leasing, sprzedaż ratalna), telekomunikacyjnych i multimedialnych (telefon w abonamencie, szerokopasmowy dostęp do Internetu, telewizja kablowa i satelitarna), wynajmu nieruchomości (mieszkania, biura, magazyny, place) i wielu innych. Mają także trudności podczas zawierania umów z innymi przedsiębiorcami oraz pracodawcami.
Podsumowując, jeżeli w okresie krótszym niż 6 miesięcy należności związane ze zobowiązaniami alimentacyjnymi zostaną uregulowane, tutejszy Organ odstąpi od przekazania informacji o zobowiązaniach alimentacyjnych do w/w Biur Informacji Gospodarczej.
Może być? :D
Ewa85

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x