jak brakuje pieniędzy to jest alkoholówka - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 sty 2010, 20:57

W mojej gminie z alkoholówki opłacane jest prawie wszystko. Kupuje się materiały biurowe dla urzedu, szafy metalowe do rolnego, płaci sie na zwiazki sportowe bez dotacji itp. Nie wiele moge zroic bo jest to poza mną ( profilaktyke mam w malej częścietatu, wiele innych obowiązków). Moje argumenty nie przemawiaja do szefów, powiedzialno mi, ze biora na siebie odpowiedzialność. działka ta nie była jeszcz kontrolowana, więc jescze szaleją. Pomyslałam, że gdybym pokazała im jakies protokoły kontrolne z innych gmin to może by przystopowali. Może ktos z was mi podpowie jakie gminy miały kontrole tej działki, abym mogła sobie z bipu sciągnąś protokoły. Będę wdzięczna
~aga

Napisano: 12 sty 2010, 9:51

a ja słyszałam na którymś ze szkoleń, że burmistrz ,,poleciał\'\' za takie swawole. No, ale może wyznaje zasadę ,,do odważnych świat należy\'\'? W końcu dyscyplina budźetowa nie każdemu straszna, ale z tego co piszesz, to szczyt odwagi...
~mada

Napisano: 14 mar 2010, 2:45

Cytuję:
Sytuacja zawodowa dorosłych Romów od lat pozostaje na tym samym poziomie – 98% dorosłych to bezrobotni bez prawa do zasiłku. Miesięczne dochody rodzin romskich nie przekraczają
kwoty kryterium dochodowego przyjętego na osobę w rodzinie, wynikającego z ustawy
o pomocy społecznej. Sytuacja bytowa rodzin romskich jest mocno uzależniona od
otrzymanego wsparcia finansowego i rzeczowego z instytucji lub organizacji pomocowych
działających na terenie miasta Białegostoku.

Źródło: www.mopr.bialystok.pl

A tutaj cały film poświęcony tym pasożytom i złodziejom.
Ukazane jest, jak kradną, oszukują, i gnębią prawych ludzi.
LINK

Zastanówcie się, na 100 Romów, tylko 2 osoby pracują, a reszta żyje z naszych podatków!![/b]
~Dyrektor, Ojciec Dyrektor

Napisano: 14 mar 2010, 22:35

jak mówię, że już nic mnie nie\"zszokuje\"-to kłamię, przecież komisja Rozw. Probl. Alkoh. musi mieć preliminarz, ułożony, z wydatkami, zatwierdzony przez Radę, trzeba się trzymać wydatków, a pieniądze te, można wydawać na profilaktykę, szkolenia, imprezy związane z profilaktyką. Żadne materiały biurowe, u nas Wójt jest przewodniczącym i on i koordynator, pilnują wydatków, kto u Was beknie?

Klękaj ojciec dyrektor i módl się za tego, zamiast pienić się na Romów
~anna

Napisano: 15 mar 2010, 14:11

RIO powinno \"przetrzepać\" wydatki gminy raz na 4 lata. Zawsze kontroluje środki na profilaktykę. Miałaś już RIO ?
~Danka

Napisano: 15 mar 2010, 15:12

my mieliśmy RIO w grudniu i nie dotknęli alkoholówki
~deny

Napisano: 17 mar 2010, 9:24

a to szczęściarze:)
~ninka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x