bezdomny - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 13 sty 2010, 14:37

Mamy "bezdomnego", który mieszka w samochodzie, nie chce lokalu socjalnego, nie chce do dps-u, nie chce do noclegowni, ma zasiłek stały, na który wszedł komornik za alimenty( 60 % ), ma rozwód z żoną, nie jest u niej zameldowany, meldunek miał i nadal ma u swego brata, brat chce go przyjąć, ale on nie wyraża zgody, nie chce iść mieszkać u brata, żona wystawiła mu walizki za drzwi i teraz jest w samochodzie, w duże mrozy trochę przesiedzi w pobliskiej kotłowni, ogrzeje się, trochę w pomieszczeniu geesowskim, które jest ogrzewane, jedzenie ma w pobliskim barze, tam też do 11 , 12 w nocy przesiedzi a później do kotłowni i do samochodu, gdzie śpi do rana, nie nadużywa alkoholu, ale jest tak uparty, że nie chce pomocy - lokalu, nie chciał też pomocy żywnościowej z darów - banku żywności, mamy oświadczenia, że odmawia takiej pomocy, ale co z tego jak i tak jest bez dachu nad głową, co z nim zrobić
~zima

Napisano: 13 sty 2010, 14:44

a co ci do tego, zajmijsie sobą , bo przecież wiesz i nie chcesz a by w twoje zycie też ktos wchodził z butami, dajcie spokój człowiekowi
~józek

Napisano: 13 sty 2010, 16:57

ewidentnie józku to człowiek ten potrzebuje pomocy. Myślę, że potrzebuje trochę czasu by sie odnaleźć w tej sytuacji w jakiej się znalazł. W tej chwili odrzuca pomoc ale przyjdzie czas, że będzie chciał ją otrzymać, dlatego prac socj powinien monitorować jego losy. Ja myślę, że może psycholog by się przydał. i nakłanianiać do zamieszkania u brata!!!!
teraz co Ci do tego a później WIELKIE HALO będzię ja zamarznie!!!!POWODZENIA!!!!
~Eliza:)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem