Witam! Pytanie moje brzmi jak daleko moze posunac sie pracownik socjalny? Rozumiem ze moze dopytywac bylego pracodawcy meza o niego (choc maz nie jest osoba składajaca podanie) ale czy moze np szukac na jego temat w internecie? Na facebooku wynalazła jakies sprawy, mimo ze tam mozna napisac co sie chce, ja odczułam to tak jakby szperała w mojej prywatnosci. Mimo złozenia 3 podania o dozywianie dla dzieci (maz w chwili złozenia podania byl bezrobotny od 3 dni,aktualnie pracujacy) pani odmowiła dozywiania dla dzieci z podwodu nie wspolpracowania z nia. A chodzi mianowicie o to,ze ja nie dałam soba pomiatac i powiedziałam jej jasno ze nie życze sobie takiego sprawdzania mnie.
Prosze o jakakolwiek odpowiedz jakby ktos cos wiedział na ten temat.
Jak daleko moze posunac sie pracownik socjalny?
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: Jak daleko moze posunac sie pracownik socjalny?
Z jednej strony jak ubiegasz się o pomoc to powinnaś się liczyć z tym, że raz powinnaś być na to że Twoja sfera prywatności to odczuje (to jak u księdza na spowiedzi) a dwa, że ciekawość ludzka jest duża nawet i szczególnie u pracowników socjalnych.
A z drugiej strony portalem społecznościowym to może jedynie Ci życzenia na urodziny składać i lajkować zdjęcia. Tzn. to nie narzędzie do udowadniania czegokolwiek ale bardziej wojna psychologiczna w Twoja stronę skierowana "tak wiem co robisz"
Olej temat facebook'a i spytaj czy do decyzji zrobi zrzut ekranu z facebook'a 
A z drugiej strony portalem społecznościowym to może jedynie Ci życzenia na urodziny składać i lajkować zdjęcia. Tzn. to nie narzędzie do udowadniania czegokolwiek ale bardziej wojna psychologiczna w Twoja stronę skierowana "tak wiem co robisz"

Jesteś na facebooku ogólnie dostępna więc każdy może Cie obserwować. Ja jak mam nowych klientów też patrze na fecebooku co to za ludzie , kto mi zabroni:):) to wspaniała baza danych:)
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Dobrą bazą danych jest strona internetowa pobliskiej dyskoteki, która publikuje zdjęcia ze swoich imprez 

Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
Nie mnie oceniać jak pracownik socjalny przeprowadzał wywiad, nie byłam , nie widziałam. Może skorzystać z facebooka, dlaczego nie? Może okazać się, że ktoś składa wniosek " bo nie ma dochodów", a właśnie wrócił z zagranicznych wczasów o czym nie omieszkał poinformować facebookowych znajomych. Ten portal jest dostępny dla wszystkich i zamieszczając tam informacje wiesz, że inni to czytają.Nawet Policja tam zagląda
Kolejna rzecz, odnoszę wrażenie ,choć mogę się mylić, że należysz do grupy klientów, którzy chcą dostać świadczenie ale najlepiej, żeby nie musieli nic przedstawiać, o niczym informować, tak się nie da. My nie pytamy o sprawy osobiste z ciekawości, zapewniam Cię, robimy to bo musimy.

Oprócz Jak daleko moze posunac sie pracownik socjalny? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
dochód do zasiłku stałego
zwrot nienależnie pobranego zas. okresowego
Drugi etat pracownika socjalnego
ubezpieczenie zdrowotne na 90 dni
Składka zdrowotna przy zasiłku stałym
udostepnienie danych dla telewizji
utrata dochodu
Senior-Wigor
nadpłaty a pomoc społeczna
hipoteka a umieszczenie w DPS
Kurator dla dzieci w sądzie
składka zdrowotna pomocy!