Pani X ma przyznane dożywianie w szkole od września 2015r. 2 listopada zmarł jej mąż, więc od listopada zmienił się skład rodziny. W jaki sposób mam teraz przeliczyć na nowo dochód rodziny? Brać dochody z października czy listopada. Dodam że mąż Pani X pobierał rentę z tytułu niezdolności do pracy.
1.W związku ze zmianą, osoba informuje OPS o zmianie w sytuacji rodzinnej związanej ze smiercią członka rodziny.
2. Na podstawie informacji wszczyna sie postepow. administ. (aktualizacja) i stwierdza się, że w listop. zmienił się skład rodziny a dochód należy uznać za utracowny; zatem rodzina nadal jest uprawniona do p.s. (czyli zmiana nie ma wpływu na dec. Kier. i td).
Nie wiem czy dobrze ale robiłam tak: nie ma człowieka nie ma jego dochodu. I w listopadzie bym wzieła dochody za październik wszystkich żyjących członków rodziny i tylko ich bym brała pod uwage.
dochody za październik, bez renty męża bo dochód utracony wszystko zgodnie z ustawą i sprawdzić czy zmiana nie przekracza 10 %, jak przekracza zmiana decyzji. Pytanie dodatkowe kiedy i ile renty rodzinnej dostana dzieci po zmarłym ojcu? Wtedy kolejne przeliczenia i kolejna zmiana chyba że nie przekroczy 10%.