no właśnie, ja też to tak rozumiem.... może ktoś jeszcze sie wypowieMarek1992 pisze: 16 lip 2020, 14:29 W ustawie piszą: "nie później niż 30 dni", czyli można wcześniej składać.
jak liczyc dodatek wstecz
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/KDR/ZP
- Kontakt:
Re: jak liczyc dodatek wstecz
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Podeszłabym po prostu ostrożniej do tematu. Poczekałabym ile mogę żeby mieć pewność, że potem z własnej kieszeni nie będę oddawać. Przecież w budżecie na ten cel nawet środków się nie planowało :/.
-
- Stażysta
- Kontakt:
to prawda też nie wiem czy wystarczy mi środków bo szokuje mnie liczba nowych osób w stosunku do poprzednich miesięcy jest bardzo duża.... a ja nie wiem jak im to policzyć, można się załamaćKlara27 pisze: 16 lip 2020, 14:31 Podeszłabym po prostu ostrożniej do tematu. Poczekałabym ile mogę żeby mieć pewność, że potem z własnej kieszeni nie będę oddawać. Przecież w budżecie na ten cel nawet środków się nie planowało :/.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
No tylko że, to można było przewidzieć, bo to są ci sami ludzie, tylko przyszli później.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Owszem, dla tych, co już korzystali. Pytanie, co z nowymi.Marek1992 pisze:No tylko że, to można było przewidzieć, bo to są ci sami ludzie, tylko przyszli później.
-
- Referent
- Kontakt:
Zawsze można zmienić budżet.
-
- Stażysta
- Kontakt:
że nie wiem jak policzyć chodzi mi o ten okres przyznania teraz tego dodatku, srodki zawsze można w trzecim kwartale skorygować a tym bardziej, ze jest zmianaMarek1992 pisze: 16 lip 2020, 14:37 No tylko że, to można było przewidzieć, bo to są ci sami ludzie, tylko przyszli później.
-
- Referent
- Kontakt:
A jak masz w programie?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
gdy ogłoszą koniec pandemi...nie później niż 30 dni po zakonczeniu pandemii mozna jeszcze skladac. Minie 30 dni juz wstecz nie mozna złozyc wniosku...tak ja to rozumiem
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
jezeli wniosek sklada w sierpniu przyznajesz od kwietnia do wrzesnia (oczywiscie jezeli w klauzuli okreslil ze chce od kwietnia)...5 wypłat w sierpniu i odzielna we wrzesniu...lub 6 wypłat we wrzesniu :)natomiast kolejny wniosek moze złozyc we wrzesniu i tu juz bedzie rozpatrzony zgodnie z ustawa o dodatkach mieszkaniowych czyli od października do marca.Cytrynka pisze: 16 lip 2020, 13:29 witam podpowiedzcie jak policzyc okres przyznania dodatku jak ktoś złozy wniosek w sierpniu? czy to ma też być od kwietnia?? nie moge sie w tym połapać.
teraz przyznałam od kwietnia do wrzesnia a w sierpniu jak?? i co z wypłatą bo w sierpniu otrzymaja za 5 mcy i bedzie nadpłata, we wrzesniu przyjdzie kolejny raz
Oprócz jak liczyc dodatek wstecz - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Nike Air Force 1 Mid Premium Jewel Sail
z zewnętrznego źródła znajdującego się poza lokalem mieszkalnym
Renta
wspólny licznik
nowy wniosek o DM a zaległości czynszowe
większe wydatki niż dochód !?
Zmiana nazwiska
Uzasadnienie Decyzji
składka zdrowotna
Błagam o pomoc
opłaty