jak myślicie kiedy wejdą te zmiany ?
Re: jak myślicie kiedy wejdą te zmiany ?
Czy dobrze rozumiem , ze zwrot będzie się należał tym co śp wygasło z mocy ustawy a nie , ze się orzeczenie skończyło w maju albo w czerwcu 2013 roku bo ja tym osobom też wysyłałam informację. Czyli teraz jakby złożyli wniosek o zasiłek to i tak im nie wyrównam. Dobrze myslę ?
Czy dobrze rozumiem , ze zwrot będzie się należał tym co śp wygasło z mocy ustawy a nie , ze się orzeczenie skończyło w maju albo w czerwcu 2013 roku bo ja tym osobom też wysyłałam informację. Czyli teraz jakby złożyli wniosek o zasiłek to i tak im nie wyrównam. Dobrze myslę ?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
@Dorcia,a co ty za informację wysyłasz, skoro jeszcze nie ma żadnych przepisów w tym względzie?
Zgodnie z projektem ZDO przysługiwać bedzie tylko tym, którym wygasło od 1 lipca jak to ujął projektodawca. Tylko w ich przypadku można mówić o ochronie praw nabytych i trwałości decyzji administracyjnych.
Zgodnie z projektem ZDO przysługiwać bedzie tylko tym, którym wygasło od 1 lipca jak to ujął projektodawca. Tylko w ich przypadku można mówić o ochronie praw nabytych i trwałości decyzji administracyjnych.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
a u mnie kilku na marskość wątroby zejdzie po spłatach...
a ze dwie Panie to pewnie jakiś lifting sobie strzeli.... za dodatkowy przypływ gotóweczki...
art. 5 ust. 2 projektu mówi:
,,W przypadku upływu terminu, na który została wydana decyzja, w związku z utratą ważności orzeczenia o niepełnosprawności lub stopnia o niepełnosprawności prawo do zasiłku dla opiekuna, w związku z uzyskaniem nowego orzeczenia ustala się na wniosek\'\'
art. 3 jest warunek że to orzeczenie musi być wydana w ciągu trzech miesięcy
czyli z tego wynika, że terminowe decyzje ulegną przedłużeniu o ile będzie następne orzeczenie o niepełnosprawności
,,W przypadku upływu terminu, na który została wydana decyzja, w związku z utratą ważności orzeczenia o niepełnosprawności lub stopnia o niepełnosprawności prawo do zasiłku dla opiekuna, w związku z uzyskaniem nowego orzeczenia ustala się na wniosek\'\'
art. 3 jest warunek że to orzeczenie musi być wydana w ciągu trzech miesięcy
czyli z tego wynika, że terminowe decyzje ulegną przedłużeniu o ile będzie następne orzeczenie o niepełnosprawności
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak
Problem i niesprawiedliwość leżą gdzie indziej.
Jak orzeczenie było do lipca 2013r. potem kolejne, to ZDO, przysługuje. Jak było do czerwca 2013, to du.pa zbita.
Problem i niesprawiedliwość leżą gdzie indziej.
Jak orzeczenie było do lipca 2013r. potem kolejne, to ZDO, przysługuje. Jak było do czerwca 2013, to du.pa zbita.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
no tak, ta decyzja nie wygasła z mocy prawa ale dlatego, ale g...o
Ja nie wysyłałam teraz żadnych informacji tylko te o wygaśnięciu prawa od lipca. Gdzieś końcówkę wypowedzi mi ucieło.
Oprócz jak myślicie kiedy wejdą te zmiany ? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
nowy adres zamieszkania dłużnika
SZO, Urząd Pracy
decyzja odmowna urlop wychowawczy - przez 2 lata był pobierany
jaki dochód przeliczyć?
SZo, Urząd Pracy
gdzie szukać projektu ustawy na wyrównania swiadczenia od lipca
świadectwo pracy w języku niderlandzkim
PILNE KOORDYNACJA
staż interwencyjny
czy można drugi raz zastosowac art. 5 ust. 3 w tym samym okreie zasiłkowym?
pomocy
świadczenie pielęgnacyjne - pilne
wieści z ministerstwa
informacja na mpips
Świadczenie pielęgnacyjne na chorą mame
POMOCY