SZO, Urząd Pracy
SZO, Urząd Pracy
czy osoba która składa wniosek na szo musi sie wyrejestrować z up? bedzie odmowa bo
rejestracja w up 4.01.2013 a orzeczenie ojca z dnia 04,02,2014 opieka faktyczna jest tylko ta roczna rozbierzność nie daje mi spokoju chociaz faktycznie rezygnacja była ze wzgledu na opieke nad ojcem i teraz ten UP jeszcze
moze ktos sie wypowiedziec??? to moje drugie SZO dopiero
rejestracja w up 4.01.2013 a orzeczenie ojca z dnia 04,02,2014 opieka faktyczna jest tylko ta roczna rozbierzność nie daje mi spokoju chociaz faktycznie rezygnacja była ze wzgledu na opieke nad ojcem i teraz ten UP jeszcze
moze ktos sie wypowiedziec??? to moje drugie SZO dopiero
Re: SZO, Urząd Pracy
i tak i tak będzie odmowa bo do SZO trzeba rezygnować z zatrudnienia! Rejestracja w PUP nie jest zatrudnieniem
Ja wiem że bedzie odmowa ale czy w związku z tym musi byc rezygnacja z rejestracji w UP bo ta osoba bez ubezpieczenia zostanie o to mi chodzi
jak Monia - do SZO musi przyjść do Ciebie z świadectwem pracy i to \"rezygnacja ze względu na konieczność opieki\" art. 30 KP - zbieżność rezygnacji z orzeczeniem
Ok, ale musze te osobe poinformowac o tym żeby sie wyrejestrowała z Urzedu Pracy pomimo tego ze bedzie odmowa?
Nie ma czegoś takiego jak rezygancja z zatrudnienia nad chorym tylko nad niepełnosprawnym. Orzeczenie jest z lutego tego roku więc dopiero teraz osoba wymagająca opieki jest niepełnosprawna. Nie musisz wymagać od osoby aby sie wyrejestrowała ponieważ w chwlili jej faktycznej rezygnacji z zatrudnienia osoba wymagająca opieki była najprawdopodobniej chora a nie niepełnosprawna.
byłabym ostrożna- bo straci ubezpieczenie- uzasadnij, że nie ma rezygnacji z zatrudnienia - brak w dokumentach świadectwa pracy
byłabym ostrożna- bo straci ubezpieczenie- uzasadnij, że nie ma rezygnacji z zatrudnienia - brak w dokumentach świadectwa pracy
oooooo i o to mi chodziło
ja wiem że niepełnosprawna (przejezyczenie ze chora) uwzględnie to w decyzji odmownej za pozwoleniem
Dziekuje *** jak i powyzszym 

S. pracy nie ma jest tylko zaswiadczenie od pracodawcy ze zrezygnował z pracy(umowy zlecenie i o dzieł) ze wzgledu na to ze musiał sie zajac ojcem ale ten ojciec dobiero od tego roku ma orzeczenie a opiekun syn od 4-01-2013 jest zarejestrowany w UP bo dzień wczesniej zrezygnował z pracy
Oprócz SZO, Urząd Pracy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
CAS
sprawozdanie kwartalne
Dostała znaczny w sądzie.
Wyrok o alimenty a odwołanie od niego i ubieganie sie o ZR
nów dylemat- alimenty pomniejszone od dochodu
SZO, Urząd Pracy
Co mam zrobić ?
nowy adres zamieszkania dłużnika
decyzja odmowna urlop wychowawczy - przez 2 lata był pobierany
jaki dochód przeliczyć?
SZo, Urząd Pracy