Jak odzyskac hasło? gdzie szukać pomocy? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 cze 2019, 12:53

Czesc,
mam problem z zalogowaniem się do systemu. Co miesiąc system wymusza zmianę hasła i tak zmieniłam, że nie mogę się teraz zalogować, co mam teraz zrobić, albo, gdzie szukać pomocy w takich sytuacjach?
pr.socj
Praktykant
Od: 29 sty 2018, 16:05
Zajmuję się: ps

Napisano: 05 cze 2019, 8:23

https://forum.ops.pl/viewtopic.php?f=57 ... &start=260
lukas19861 pisze:Witam, system faktycznie znów nie działa. Natomiast co do kontaktu udało mi się wcześniej skopiować komunikat (treść poniżej), ale wynika z niego, że raczej nic nie pomogą w tej kwestii :lol: Masakra:

"Informacja dot. utrzymania dla SI KDR
Szanowni Państwo,

Uprzejmie informuję, że w dniu 31 marca 2019 r. wygaśnie umowa z obecnym wykonawcą systemu teleinformatycznego SI KDR, służącego do realizacji zadań gmin wynikających z ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny.

Powyższe wiąże się z okresowym brakiem możliwości skontaktowania z Helpdeskiem SI KDR. Błędy mniejszej wagi (nieuniemożliwiające pracę w systemie), czy zmiany serwisowe nie będą obsługiwane do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR. :lol: Błędy krytyczne będzie można zgłaszać do Pana Tadeusza Paprzyckiego (email: Tadeusz.Paprzycki@mrpips.gov.pl). Jednocześnie uprzejmie informuję, że kontakt ten nie służy do konsultacji kwestii merytorycznych, czy obsługi systemu.

Ponadto informuję, że do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR, z systemu nie będą wysyłane informacje sms o możliwości zgłoszenia się po odbiór Karty tradycyjnej, w związku z czym konieczne będzie wybranie przez gminy w tym okresie innego sposobu informowania wnioskodawców.

Przewiduje się, że nowy wykonawca SI KDR zostanie wyłoniony w III kwartale bieżącego roku."
Nie zdarzyło mi się odzyskiwać, ale jest to brak możliwości pracy w systemie, więc spytałbym Pana Tadeusza z MRPIPS. I tak uważam, że w tego typu systemach powinno być wprowadzone uwierzytelnianie dwuskładnikowe.
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 05 cze 2019, 13:18

I tak uważam, że w tego typu systemach powinno być wprowadzone uwierzytelnianie dwuskładnikowe.[/quote]

a ja uważam że przy takich systemach, pracujący, obecnie ponad stan przyzwoitości, powinni mieć chociażby jeden oczywisty kontakt, aby się zwracać przynajmniej ze zwykłymi problemami technicznymi, bo o innych już nie wspomnę, ale widocznie przerasta to.................. nasze możliwości :x
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem