W tej sytuacji, jeśli nie wyraziła zgody to robię w ten sposób:aga_stypendia pisze: ↑11 maja 2021, 10:33Pani przy składaniu oświadczenia, że wyraża zgodę na zmianę decyzji i przedłużeniu stypendium na kolejny okres (kwiecień-czerwiec 2021) podała, że od października dostaje pieniążki bo jest rodzina zastępczą kilkorga dzieci (otrzymuje świadczenie pieniężne na pokrycie kosztów utrzymania dziecka przebywającego w rodzinie zastępczej niezawodowej w wys.1052zł na każde dziecko) Tym samym nie dość, że na ten okres dochód przekracza to jeszcze od listopada jest nienależnie pobrane stypendium. Co w takim wypadku robicie?? Najpierw powinnam dać odmowę na ten okres, potem wszcząć postępowanie w/s nienależnie pobranego stypendium a potem decyzja o cofnięciu i nienależnie pobranym stypendium od listopada tak??? Robię to pierwszy raz więc mam wątpliwości.
Ja bym zrobiła to w jednej - chciałabyś zmieniać decyzję i odmówić od 1.01.2021 r., czekać na uprawomocnienie i wtedy zmienić ją jeszcze raz ale w ten sposób że cofasz jej prawo od 01.11.2020?aga_stypendia pisze: ↑12 maja 2021, 12:19Dzięki za odpowiedź:)) Tylko, ze Pani wyraziła zgodę na zmianę decyzji (dopiero przy przeliczeniu dokładnie dochodu wyszło na jaw, że przekracza) -mam jej oświadczenie na zmianę pierwotnej decyzji w takim wypadku to raczej muszę jej dać decyzje najpierw odmowną na ten okres a potem muszę się "bawić ze starym okres itd." prawda??
Dziękuję za ustosunkowanie się do mojej wypowiedzi