Wniosek o kartę dla rodzica...
Pan ma trójkę dzieci, złożył wniosek o przyznanie karty dla siebie, jednakże nie ma nr PESEL najstarszego dziecka.
Nie ma kontaktu z dzieckiem i przedłożył akt urodzenia tego dziecka....
To dziecko miało kiedyś nadany nr pesel, jednakże Pan nie jest w stanie go zdobyć.
USC nie chciał wydać.
Czy mogę rozpatrzeć wniosek na podstawie aktu urodzenia, czy jednak muszę wezwać o nr PESEL?
jak myślicie?
jak podejść do sprawy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/KDR
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: jak podejść do sprawy?
ja sprawdzam w ELUD takiego delikwenta i jak jest tam pesel to wpisuję, ale w sumie w przypadku braku numeru pesel należy wpisać serię i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość... ale jeśli pesel w ogóle nie nadano... no ja jednak grzebie we wszystkich urzędowych zasobach, do których mam dostęp, a jak nie, to wzywam do uzupełnienia.
dzisiaj dzwoniłam do rodzica, który wpisał jakiś numer pesel "fikcyjny" z legitymacji studenckiej (dziecko ma zagraniczne obywatelstwo), ale okazało się, że na karcie pobytu jest prawidłowy pesel
jakby sam się nie zgłosił, pisałabym wezwanie.
dzisiaj dzwoniłam do rodzica, który wpisał jakiś numer pesel "fikcyjny" z legitymacji studenckiej (dziecko ma zagraniczne obywatelstwo), ale okazało się, że na karcie pobytu jest prawidłowy pesel

także niby powinniśmy sami pozyskać, jak czegoś brakuje...art. 10 ust. 9. Wójt ustalający prawo do Karty jest obowiązany do samodzielnego uzyskania lub weryfikacji:
1) drogą elektroniczną, za pośrednictwem ministra właściwego do spraw rodziny, lub drogą pisemną, z rejestrów publicznych, w tym z rejestru PESEL, o którym mowa w przepisach o ewidencji ludności,
Oprócz jak podejść do sprawy? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
duplikat KDR proszę o pomoc
decyzja odmowna ?- pilne
Matka z 3 dzieci, 1 w pieczy zastępczej
Adres do korespondencji wnioskodawcy...
Brak pesel czy kdr ?
Przyznanie
Komu należy się KDR???
Unieważnienie
dzieciaty a w dodatku węglowym kawaler? co z tym zrobić.
karta elektroniczna
przedłużenie karty dla studenta
Termin ważności karty!!
Brak karty
Kto składa wniosek o przedłużenie ważności KDR dla studenta
Przedłużenie
Przedłużenie