jak przekazać dodatek mieszkaniowy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 27 mar 2014, 12:10

Poradźcie mi co mam złożyć w przypadku gdy rodzina wynajęła lokal w domku jednorodzinnym a osoba wynajmująca nie chce podać konta na które przekazywałabym dodatek mieszkaniowy ani też nie chce wystawić pisma ,że wyraża zgodę na wypłacanie dm wraz z ryczałtem w kasie do rąk wnioskodawcy. To jest jakiś dziwny \"facet\". Osoba przeprowadzająca wywiad w tej rodzinie też mi to potwierdziła????????
~Jolanta

Napisano: 27 mar 2014, 12:45

Proponuję przekaz pocztowy, też miałam u siebie taki przypadek i od 2 miesięcy należny dodatek wysyłam właścicielowi przekazem pocztowym i jest cisza w sprawie.
~iwonka

Napisano: 27 mar 2014, 13:17

To muszę uzgodnić z księgowością jak to zrobić
~Jolanta

Napisano: 27 mar 2014, 17:14

U nas ,w takiej sytuacji ,gdy własciciel właściciel mieszkania nie ma konta lub go nie poda , wtedy każdego 10-go dnia otrzymuje czek do realizacji w banku
~Mariola

Napisano: 27 mar 2014, 17:15

U nas ,w takiej sytuacji ,gdy własciciel właściciel mieszkania nie ma konta lub go nie poda , wtedy każdego 10-go dnia otrzymuje czek do realizacji w banku. Nie wysyłąmy poczta, ponieważ sa to dodatkowe opłaty
~Mariola

Napisano: 27 mar 2014, 17:15

U nas ,w takiej sytuacji ,gdy własciciel właściciel mieszkania nie ma konta lub go nie poda , wtedy każdego 10-go dnia otrzymuje czek do realizacji w banku. Nie wysyłąmy poczta, ponieważ sa to dodatkowe opłaty
~Mariola

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x