jak robicie

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Oktawia

jak robicie

Post autor: Oktawia »

Mam pytanie jak praktykujecie w waszych ośrodkach?
Jak osoba zgłasza, że ma dodatek pielęgnacyjny np.od kwietnia wypłacany przez ZUS, bo kończy 75 lat-to my robimy wszczęcie czekamy 7 dni i czekamy na potwierdzenie z ZUS
i moje pytanie czy umieszczacie jeszcze taką osobę na liście wypłat, jeżeli jeszcze nie poszła decyzja o uchyleniu zasiłku piel.czy wstrzymujecie wypłatę i nie ma już osoby na liście wypłat?
gopsikk

Re: jak robicie

Post autor: gopsikk »

wszczynasz postępowanie po 7 dniach po odebraniu wystawiasz decyzje uchylajaca nastepnie jesli wypłaty za kwiecień poszły to wystawiasz zawiadomienie o zwrocie i potem decyzje żądającą zwrotu, a wypłaty za maj wstrzymuje i nie umieszczam go juz na liście wypłat
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: jak robicie

Post autor: ewalu »

jeżeli osoba sama przychodzi i mi zgłasza jakąś zmianę to ja już nie robię wszczęcia, jak mi napisze zgodę na zmianę decyzji to od razu zmieniam :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ODPOWIEDZ