Mam pytanie jak praktykujecie w waszych ośrodkach?
Jak osoba zgłasza, że ma dodatek pielęgnacyjny np.od kwietnia wypłacany przez ZUS, bo kończy 75 lat-to my robimy wszczęcie czekamy 7 dni i czekamy na potwierdzenie z ZUS
i moje pytanie czy umieszczacie jeszcze taką osobę na liście wypłat, jeżeli jeszcze nie poszła decyzja o uchyleniu zasiłku piel.czy wstrzymujecie wypłatę i nie ma już osoby na liście wypłat?
jak robicie
Re: jak robicie
wszczynasz postępowanie po 7 dniach po odebraniu wystawiasz decyzje uchylajaca nastepnie jesli wypłaty za kwiecień poszły to wystawiasz zawiadomienie o zwrocie i potem decyzje żądającą zwrotu, a wypłaty za maj wstrzymuje i nie umieszczam go juz na liście wypłat
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: jak robicie
jeżeli osoba sama przychodzi i mi zgłasza jakąś zmianę to ja już nie robię wszczęcia, jak mi napisze zgodę na zmianę decyzji to od razu zmieniam 

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Oprócz jak robicie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Czy przyznalibyscie SZO?
nowe osoby składające
sygnity numer konta
skład rodziny
przedluzenie umowy zwiekszone wynagrodzenie
zmiana decyzji śp robimy my czy sko
czy wpłacacie odsetki?
zmian ŚP czy tak będzie dobrze
Kpa
decyzje na śp
decyzja