jak robicie?

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
zastanawiająca2222

jak robicie?

Post autor: zastanawiająca2222 »

Witajcie. Dłuźnik spłacił mi zadłużenie na okres zasiłkowy 2013/2014, przyszła wpłata - komornik powiedział żeby przypisać teraźniejszą wpłatę na okres zasiłkowy 2014/2015 bo akutalnie załużenie mu rośnie wiadome. Informujecie komornika, że został spłacony okres zasiłkowy 2013/2014 czy dopiero jak zostanie splacone całe zadłużenie?
gosia123

Re: jak robicie?

Post autor: gosia123 »

Jeżeli w tytule nie masz napisane za jaki okres jest spłata, księgujesz na najstarsze zobowiązanie
zastanawiająca2222

Post autor: zastanawiająca2222 »

najstarszy okres zasiłkowy to terazniejszy, zastanawiam się czy informować komornika, że dłużnik spłacił całe zadłużenie na okres zasiłkowy 2013/2014..
Marysiaa

Post autor: Marysiaa »

Ja informuje komornika ze taki okres a taki został spłacony. Jeżeli komornik nie wskazuje za jaki okres ma dotyczyc wpłata to zaliczasz na najwcześniejszy, jeżeli wskazuje ci za jaki okres to zaliczasz na wskazany okres
bananowa17

Post autor: bananowa17 »

ja nie informuje, księguję na najstarsze ale bieżące wypłaty tzn okres swiadzceniowy 14/15
ODPOWIEDZ