czy u was tez komornicy wypłacają różnicę?
czy u was tez komornicy wypłacają różnicę?
komorniki się uparł i wypłaca co miesiąc róznicę miedzy kwotą zasądzoną (850zł) a przyznaną (500zł). Miesiąc w miesiąc leci z kwotą 350,00 zł. Dowiedzieliśmy się o tym teraz i jesteśmy w sporze z komornikiem, on twierdzi, ze wie o art. 28 ustawy ale obowiązuje go wniosek egezekucyjny co do kwoty 850 zł. Mieliscie takie sytuacje? Co zrobic z decyzją kobiety?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy u was tez komornicy wypłacają różnicę?
cytuję odpowiedź komornika po tym jak uprzejmie przypomnieliśmy mu o naruszeniu art. 28 ust. 1.
"Obecnie obowiązujące przepisy prawa nie regulują sytuacji, w której należne wierzycielowi świadczenia alimentacyjne są wyższe od przyznanych mu świadczeń z funduszu alimentacyjnego. W sytuacji takiej organ egzekucyjny związany jest wnioskiem egzekucyjnym wierzyciela i tytułem wykonawczym na podstawie, którego prowadzone jest postępowanie egzekucyjne, a także przepisami kodeksu postępowania cywilnego (art. 1025kpc) jak i ustawy i pomocy osobom upr. do alim."
"Obecnie obowiązujące przepisy prawa nie regulują sytuacji, w której należne wierzycielowi świadczenia alimentacyjne są wyższe od przyznanych mu świadczeń z funduszu alimentacyjnego. W sytuacji takiej organ egzekucyjny związany jest wnioskiem egzekucyjnym wierzyciela i tytułem wykonawczym na podstawie, którego prowadzone jest postępowanie egzekucyjne, a także przepisami kodeksu postępowania cywilnego (art. 1025kpc) jak i ustawy i pomocy osobom upr. do alim."
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy u was tez komornicy wypłacają różnicę?
Swoją drogą gdzieś mi świta w głowie wyrok rozstrzygający tą kwestię ale za chiny nie mogę go znaleźć...
Oprócz czy u was tez komornicy wypłacają różnicę? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
obcokrajowiec
Studium do grudnia 2015
TW - odsetki niezaokrąglone
rozłożenie zaliczki alim.. na raty
jak robicie?
egzekucja skuteczna?
pełnoletnia osoba ma swoje dziecko
czy to sa nienaleznie pobrane świadczenia
zgon dłuznika
odliczenie od podatku kwoty na mał. dziecko
egzekucja skuteczna
Kontynuacjia nauki
Dłużnik zmarł co robicie z Fa wypłacanym dorosłemu synowi?
zatrzymanie prawa jazdy
uchylający przyszedł na wywiad i nie dostał decyzji
proszę o pomoc