Kontynuacjia nauki

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Tomek 87

Kontynuacjia nauki

Post autor: Tomek 87 »

Witam jestem na zastępstwie i nie bardzo rozumiem jedną sprawę. Mianowicie: na okres swiadczeniowy została wydana decyzja na osobe uprawnoną- córkę do 30.09.2015r. Córka ur. jest w 1999r czyli od września powinna pójśc do szkoły średniej. Czy dobrze rozumiem ze powinna we wrześniu przynies zaswiadczenie ze szkoły ze kontynuuje naukę?
Jak to jest bo w ustawie pisze ze świadczenie z funduszu alim. przysługuje os. uprawnionej do ukończenia przez nią 18 roku życia albo w przypadku gdy uczy sie w szkole....
czyli musi doniesc to zaswiadczenie czy też nie?
Może to dla niektórych wyda sie banał ale ja jestem od czerwaca i nie zbyt rozumiem wszytko/
Prosze o wytłumaczenie.
gosia123

Re: Kontynuacjia nauki

Post autor: gosia123 »

Oświadczenie, że będzie się dalej uczyć bądź nie
Tomek 87

Post autor: Tomek 87 »

czytam wnikliwie ustawe i jak dla mnie to do ukończenia 18 roku życia os. uprawniona NIE MUSI przynosić żadnego zaświadczenia ze szkoły. Ja tak rozumiem czy ktos sie jeszcze wypowie jak to jest naprawede.
GOSIA123

Post autor: GOSIA123 »

Pewnie, że tak. Oświadczenie ale dotyczące szkoły wyższej do 25 r. życIA.
ODPOWIEDZ