jak sprawnie wyszukać osoby do zdo
jak sprawnie wyszukać osoby do zdo
w jaki sposób szukacie osób które kfalifikowałby sie do zdl czy np lista wypłat za XII 2012 bedzie dobra bo tym osobom jesli do 30 VI pobierały będzie sie należeć zas dla opiekuna
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: jak sprawnie wyszukać osoby do zdo
My wszystkie te osoby miałyśmy już w archiwum wiec wyjęłam 2 segregatory i zrobiłam sobie listę, na której mam pobierającego dawne śp, os. niepełnosprawną jej datę urodzenia i gdzie mieszkają i tę listę wręczyłam Pani z usc , która dopisała mi kto z tych osób niepełnosprawnych zmarł i kiedy.
Ja wygenerowałam wszystkie decyzje wydane na śp z datą zakończenia realizacji 30.06.2013 potem porównałam to z listą decyzji na śp lub szo z początkiem świadczeń od 01.07.2013 i wyszły mi osoby którym decyzje wygasły a nie miały ciągłości,
tym samym mam listę prawie pewniaków do ZDO
lista za czerwiec nie jest zlym pomyslem ale u nas były osoby, ktore w czerwcu nie zgłosiły się po wypłaty, lub był odrzut bankowy, więc byłyby pominięte sprawdzając tym sposobem
lista za czerwiec nie jest zlym pomyslem ale u nas były osoby, ktore w czerwcu nie zgłosiły się po wypłaty, lub był odrzut bankowy, więc byłyby pominięte sprawdzając tym sposobem
Ja poleciałem po liście wypłat za czerwiec pozaznaczałem osoby które pamiętałem i których kwoty mogłyby sugerować SP,
po tym każdą z tych osób punktowałem w programie, i tak mi wyszło około 37 osób, czyli się zgadza w miarę.
po tym każdą z tych osób punktowałem w programie, i tak mi wyszło około 37 osób, czyli się zgadza w miarę.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Były też takie, które po prostu miały SP przyznane do 30.06. na przykład z uwagi na kończące się orzeczenie o niepełnosprawności. Sama lista za czerwiec daje niewiele bez jej weryfikacji.a-druga pisze:Ja wygenerowałam wszystkie decyzje wydane na śp z datą zakończenia realizacji 30.06.2013 potem porównałam to z listą decyzji na śp lub szo z początkiem świadczeń od 01.07.2013 i wyszły mi osoby którym decyzje wygasły a nie miały ciągłości,
Niezależnie od systemu na jakim pracujemy w lipcu trzeba było te decyzje wygasić w systemie, by plany wypłat nie były aktywne. Teraz trzeba tylko wyselekcjonowac te osoby, którym to wówczas zrobiliśmy. Pewnie w każdym programie będzie to wyglądac nieco inaczej.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz jak sprawnie wyszukać osoby do zdo - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
komu zaległe
Czy dobrze rozumie?
ZDO- informacja dla potencjalnych wnioskodawców- czy moze ta
prace sejmu
Jaki skład rodziny
Ewa Kidyba- szkolenie
wzór wniosku dla opiekuna - proszę o uwagi
wyrownaie zdo na brata a od maja sp na ojca
szo- małżeństwo
małżeństwo a szo - pomocy
tekst ustawy o zdo podpisanej przez prezydenta
zaprzestanie prowadzenia gos. rolnego????????
ŚWIADCZENIA RODZINNE
świadczenia rodzinne
oświadczenie rolnika do śp też wchodzi w maju 2014 ?
zc świadczenia rodzinne