jak sprawnie wyszukać osoby do zdo

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
apaulina

jak sprawnie wyszukać osoby do zdo

Post autor: apaulina »

w jaki sposób szukacie osób które kfalifikowałby sie do zdl czy np lista wypłat za XII 2012 bedzie dobra bo tym osobom jesli do 30 VI pobierały będzie sie należeć zas dla opiekuna
xoxox

Re: jak sprawnie wyszukać osoby do zdo

Post autor: xoxox »

lepszym sposobem jest lista za czerwiec 2013 r
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anetag »

My wszystkie te osoby miałyśmy już w archiwum wiec wyjęłam 2 segregatory i zrobiłam sobie listę, na której mam pobierającego dawne śp, os. niepełnosprawną jej datę urodzenia i gdzie mieszkają i tę listę wręczyłam Pani z usc , która dopisała mi kto z tych osób niepełnosprawnych zmarł i kiedy.
a-druga

Post autor: a-druga »

Ja wygenerowałam wszystkie decyzje wydane na śp z datą zakończenia realizacji 30.06.2013 potem porównałam to z listą decyzji na śp lub szo z początkiem świadczeń od 01.07.2013 i wyszły mi osoby którym decyzje wygasły a nie miały ciągłości,
tym samym mam listę prawie pewniaków do ZDO
lista za czerwiec nie jest zlym pomyslem ale u nas były osoby, ktore w czerwcu nie zgłosiły się po wypłaty, lub był odrzut bankowy, więc byłyby pominięte sprawdzając tym sposobem
Gość

Post autor: Gość »

Ja poleciałem po liście wypłat za czerwiec pozaznaczałem osoby które pamiętałem i których kwoty mogłyby sugerować SP,
po tym każdą z tych osób punktowałem w programie, i tak mi wyszło około 37 osób, czyli się zgadza w miarę.
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

a-druga pisze:Ja wygenerowałam wszystkie decyzje wydane na śp z datą zakończenia realizacji 30.06.2013 potem porównałam to z listą decyzji na śp lub szo z początkiem świadczeń od 01.07.2013 i wyszły mi osoby którym decyzje wygasły a nie miały ciągłości,
tym samym mam listę prawie pewniaków do ZDO
lista za czerwiec nie jest zlym pomyslem ale u nas były osoby, ktore w czerwcu nie zgłosiły się po wypłaty, lub był odrzut bankowy, więc byłyby pominięte sprawdzając tym sposobem
Były też takie, które po prostu miały SP przyznane do 30.06. na przykład z uwagi na kończące się orzeczenie o niepełnosprawności. Sama lista za czerwiec daje niewiele bez jej weryfikacji.
Niezależnie od systemu na jakim pracujemy w lipcu trzeba było te decyzje wygasić w systemie, by plany wypłat nie były aktywne. Teraz trzeba tylko wyselekcjonowac te osoby, którym to wówczas zrobiliśmy. Pewnie w każdym programie będzie to wyglądac nieco inaczej.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
ODPOWIEDZ