komu zaległe
komu zaległe
Czy zaległe wyrównanie będzie przysługiwało wszystkim którym odebrano z mocy prawa i czy będzie wywiad potrzebny do odzyskania świadczenie pielęgnacyjnego? Odpowiedzcie bo się pogubiłam
Re: komu zaległe
Czy zaległe wyrównanie będzie przysługiwało wszystkim którym odebrano z mocy prawa i czy będzie wywiad potrzebny do odzyskania świadczenie pielęgnacyjnego? Odpowiedzcie bo się pogubiłam
A czy to wyrównanie otrzymają wszyscy opiekunowie którym zostało odebrane z mocy prawa?bez względu na to czy wnuczka czy córka jest opiekunem
wszyscy co mieli przyznane śp decyzją wygaszoną w czerwcu mają prawo do zasiłku, za okres od lipca do dnia wejścia ustawy przyjmujesz tylko oświadczenie , że w tym okresie była sprawowana opieka, odliczasz okresy ewentualnej pracy, pobierania szo, /nie piszę o śp, bo na pewno nikt nie zamieni obecnego śp na zasiłek dla opiekuna/ a jeżeli orzeczenie jest nadal ważne na dalszy okres musisz przeprowadzić wywiad, który jest aktualizowany co pół roku, nie musisz weryfikować prawa do zasiłku, bo to prawo już nabyli wygaszoną decyzją
Ale np wnuczka której odebrano z mocy prawa świadczenie na pewno też otrzyma wyrównanie za niepełnosprawną babcię bez żadnego problemu?
jeżeli w tym czasie sprawowała tą opiekę to tak - sama piszesz, że odebrano z mocy prawa a ta właśnie ustawa zwraca to prawokamelia27 pisze:Ale np wnuczka której odebrano z mocy prawa świadczenie na pewno też otrzyma wyrównanie za niepełnosprawną babcię bez żadnego problemu?
A JESZCZE JEDNO PYTANIE Jak TO SIĘ MAM ODBYWAĆ NAJPIERW OPIEKUNOWIE DOSTANĄ WYRÓWNANIE WRAZ Z ODSETKAMI NP. W POŁOWIE MAJA A W INNYM TERMINIE DOSTANĄ zdo OD CZERWCA ?JEŚLI JE OCZYWIŚIE OTRZYMAJĄ
Oprócz komu zaległe - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zasiłek rodzinny a świadczenia z FA
ZDO pytanie
zp a dp z ZUS
czy sie nalezy
umorzenie zaliczki alimentacyjnej
Alimenty a rodzinne PILNE
Jestem z tyłu
Niepełnosprawny rodzic
Czy dobrze rozumie?
ZDO- informacja dla potencjalnych wnioskodawców- czy moze ta
prace sejmu