jak to jest bo coś nie rozumiem - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 lis 2016, 10:39

chodzi o koordynację
1. wniosek wysłany Pan za granicą -Pani + dzieci w Polsce ona na macierzyńskim w Krusie koordynacja nie zachodzi za granicą pobierają zasiłek rodzinny wiadomo za te wcześniejsze okresy ubiegali się tylko na 2
2. Pan za granicą Pani + dzieci W Polsce ona w tej chwili na wychowawczym nie ubiegali się tam o nic koordynacja zachodzi??? ubiegali się na 1 i 2

zastawiam się nad tym wszystkim i nie za bardzo to rozumiem????
zastepczyni

Napisano: 30 lis 2016, 13:18

Tak czytam i czytam i albo za słabą kawę wypiłem albo napisałaś bez ładu i składu...
Sama stwierdzasz, że nie zachodzi koordynacja?
Jaki wniosek?
O co w ogóle chodzi?
Etc?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 30 lis 2016, 14:01

faktycznie wyjaśnione na łapu-capu
jeżeli dobrze interpretuje Twoje stwierdzenie i zapytanie... i w pierwszym i w drugim przypadku wniosek lub zapytanie przesłać do ROPS bez względu na to czy składali na dwoje dziecków czy tylko na drugie.
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 30 lis 2016, 14:36

może i na łapu capu bo jak człowiek ma coś na myśli to od razu myśli że inni też będą wiedzieli o co chodzi:))))sorki

a więc po kolei wnioski złożone u nas przekazane do RCpsu i podaje przykłady
1 wniosek wysłany do RCPsu ponieważ Pan przebywa za granicą - pracuje do nadal, Pani + dzieci przebywają w Polsce Pani jest w tym czasie na macierzyńskim w Krusie u nas ubiegali się na drugie dziecko. Wiem że za granicą pobierają zasiłek rodzinny i dostaliśmy decyzje z RCPSU że nie zachodzi koordynacja i że wypłacamy od kwietnia św. wychowawcze.

2 wniosek został również wysłany do RCPSU ponieważ Pan pracował za granicą od stycznia 2016r Pani w tym czasie przebywa na urlopie wychowawczym w Polsce z dziećmi, nie ubiegali się tam o żadne świadczenia .Pan na dzień dzisiejszy wrócił już do Polski. Dostałam zawiadomienie ze w czasie gdy pan był za granica zachodzi koordynacja a po powrocie my rozpatrujemy , czyli dostałam zwrócony cały wniosek i zastanawiam jak to jest z tą koordynacją- kiedy zachodzi kiedy nie zachodzi czy w tym drugim przypadku dostaniemy jeszcze decyzję za te okres koordynacji.
zastepczyni

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x