Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 7    [ Posty: 67 ]

Napisano: 09 kwie 2018, 12:14

Edysia185 pisze:Ja bym do nich zadzwoniła i spytała co chcą i powiedziała im, że nie mogą wymagać takich dokumentów.
Dzwonię .. od kilku dni wszystkie linie zajęte. :(
Makadur
Praktykant
Od: 24 wrz 2017, 20:15
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 11 kwie 2018, 9:28

a nasza koleżanka przy próbie kontaktu telefonicznego z urzędem wojewódzkim usłyszała, że telefony do pracowników tego urzędu są utajnione
mamala
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:47
Zajmuję się: ps,św, stypendia

Napisano: 18 kwie 2018, 7:57

Nam też odsyłają wnioski, w tym takie w których jest wszystko co potrzeba. Odesłali nawet taki w którym był adres zagranicznego pracodawcy i informacja o PRZYZNANYCH świadczeniach w Niemczech, a oni odesłali z karteczkę "brak wskazania charakteru pobytu za granicą". No i niestety nic im nie można zrobić, pan z ministerstwa na spotkaniu u wojewody (Szczecin) powiedział, że jak będziemy "podskakiwać" to wojewoda może wysłać kontrolę :lol: No i tyle, no i dupa. I znowu dodatkowa robota, tym razem akurat wyjątkowo skomplikowana i zniuansowana za DARMO! A lada chwila dojdzie wyprawka szkolna - zakładam, że jak zwykle złotówki z tego nie zobaczymy. W lidlu już płacą na dzień dobry więcej niż u nas się wyciąga po 10 latach, biedronka zaraz też nas przegoni. Ale mimo wszystko dopóki mam na chleb, to nie zmienię tej roboty. :roll:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2018, 10:02

ja byłam kilka dni temu na spotkaniu w uw i żałuje że pojechałam bo tylko ciśnienie mi skoczyło
słyszałam tylko róbcie róbcie róbcie
nie dawać adresów telefonów bo ludzie im wtedy 3 godz opowiadają historie życia a oni w tym czasie już by decyzje wydali szok
że ludzie tyle czekają nasza wina
ogólnie jak źle to nasza wina
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 27 kwie 2018, 11:17

Wczoraj też byłam na spotkaniu w UW i dokładnie to samo było. Tylko u nas ktoś się odezwał z sali, że przykro nam tego wszystkiego słuchać, bo urzędzy wojewódzkie też źle pracują. Ogólnie wszystko źle my robimy, a oni są super. Tyle, że nie ma żadnych wytycznych co mamy robic, a czego nie. Co im przeslać, jakich dokumentów oczekują.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 27 kwie 2018, 12:24

Nam dziś odesłali wniosek o ustalenie koordynacji (w formie zapytania) z informacją, że powinniśmy do niego dołączyć wypełniony druk A1. Czymkolwiek on jest i ktokolwiek ma go wypełnić.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2018, 12:27

to nieźle. Druk A1 wystawia Zus na wniosek pracodawcy, który przekazuje go pracownikowi gdy ten jedzie w oddelegowanie. No chyba że jakieś zmiany nastały ostatnio ... :|
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Stańczyk
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 mar 2016, 16:47
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2018, 12:31

Zapytanie było z października ubiegłego roku... Babka pracowała za granicą dwa miesiące.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2018, 12:40

Wg mnie babka powinna dostarczyć ten druk A1 i będzie po sprawie :) . chyba ze czegoś tu nie kapuje
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Stańczyk
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 mar 2016, 16:47
Zajmuję się:

Napisano: 27 kwie 2018, 12:44

według tego co wczoraj usłyszałam my mamy wezwać stronę do dostarczenia odpowiedniego dokumentu, o który uw prosi i my mamy go przesłać do uw. my jestesmy organem pierwszego kontaktu. Petent ma się z nami kontaktować i nam wszystkie dokumenty donosić. My wtedy wysyłamy wszystko do uw.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Strona 3 z 7    [ Posty: 67 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x