jak wyegzekwowac od wnuka???
jak wyegzekwowac od wnuka???
Witam, mam pytanie odnośnie odpłatności za pobyt w DPS. Babcia jest w DPS płaci 70% reszte doplaca gmina. syn i corka nie maja mozliwosci pokrywyania naleznosci. Jeden z synow podpisal umowe na 100zł m-cznie. jest wnuk, ktory moglby placic, jego dochod na to pozwala. wyslalismy do niego decyzje, odebral nie placi i nie odwolal sie. co teraz? wszczynac postepowanie egzekucyjne?? sa jeszcze inni wnukowie, ale ja nie wiem jak do nich dotrzec, nikt nic nie wie..
Re: jak wyegzekwowac od wnuka???
Zostal przeprowadzony wywiad z wnukiem, zamieszkalym w innym wojewodztwie. z wywiadu wynika, iz ma on mozliwosc pokrywania naleznosci za pobyt babki w dps. zostala wyslana do niego decyzja: 100zl ojciec, reszte 1330 wnuk. decyzja zostala odebrana. do tej pory nie odezwal sie do nas, nie wplaca pieniedzy, nie sklada odwolania. i teraz zastanawia mnie w jaki sposob wyegzekowwac od niego kase. Musimy przeprowadzic postepowanie egzekucyjne?? jak?
ale jeśli są dzieci babki to chyba nie możesz od wnuka egzekwować kasy
czemu nie... może od każdego po kolei jak idą do kwoty w której wynosi średni koszt utrzmania. Egzekucja
Przepisy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji. Nie odwołał się od decyzji to decyzja jest ostateczna.
jeśli są dzieci babki to nie możesz od wnuka egzekwować kasy
Jestem pracownikiem DPS mam wyrok SKO mówiący między innymi o tym , że można pociągnąć wnuki do odpłatności za pobyt dziadków w DPS. Osobiście mnie to szokuje bo do którego pokolenia to działa... może tak jak w spadku........ poryte państwo.
Oprócz jak wyegzekwowac od wnuka??? - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
wniosek do sądu o alimentację na rzecz ojca do DPS
oczekiwanie na dps
wywiady u dzieci
umieszczenie w DPS
szkolenia
szkolenia
odpłatność i kierowanie do DPS
zasiłek pelęgnacyjny
szukam miejsca dla mężczyzny chorego psycicznie w lubelskim
art 106 3a - 10 % zmiana dochodu osoby w DPS
Odpłatność za DPS
zmiana DPS