JAK WYLICZYĆ DOCHÓD Pilne! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 16 gru 2013, 13:35

Petent stara się o zasiłek i utrzymywał się z zasiłku chorobowego do 5 listopada a od 5 listopada już jest na swidczeniu rehabili. dochody bierzemy za mies listopad bo zlożył wniosek w grudniu. co liczyć? czy liczymy do dochodu kwotę zasiłku chorobowego oraz świadczenie rehab.? czy utracamy?
~merlin

Napisano: 16 gru 2013, 14:08

wliczyłabym i jedno i drugie , za 5 dni XI zasiłek chorob i za pozostałen świadczenie. Urtata nie, poniewaz ma ciągłosc w otrzymywaniu dochodu
~pracuś socjalny

Napisano: 16 gru 2013, 14:29

stara się o zasilek staly to pozniej w styczniu weryfikacja na to wychodzi?
~merlin

Napisano: 16 gru 2013, 15:31

tak by p[asowało, ale nie mam pewności, bo przecież wywiad robisdz co pół roku ale w sumie on też ma obowiązek poinformować o każdej zmianie art. 109. ale wogółe,to jak ma świadcznie rehabilitacyjne , to na jakiej podstawie zasiłek stały?
~pracuś socjalny

Napisano: 16 gru 2013, 15:38

to co świadczenie jak ma rehabilitacyjne to nie należy mu się zasiłek stały? masz taki zapis? bo raczej nie ma takiego
~merlin

Napisano: 16 gru 2013, 16:18

dokładnie to jest tak : petent co stara się o zasiłek stały w oświadczeniu podał iż mieszka z ojcem (bezrobotnym) w mies poprzedającym złozenie wniosku utrzymywal sie z św. rehabilitacyjnego ktore ma od 6 listopada a do 5 mial zasilek chorobowy , gosp. rolnego. i pomocy finansowej swej babci. co wliczamy do dochodu
~merlin

Napisano: 16 gru 2013, 19:05

powiem szczerze nie wiem jak bym policzyła, ale może WREDNA to rozstrzygnie, osoba bardzo kompetentna.
~Ewa

Napisano: 16 gru 2013, 19:19

ja też bym liczyła wszystko to co ma w listopadzie, przeszedł z jednego świadczenia na drugie, więc jest ciągłość dochodu
~milka

Napisano: 17 gru 2013, 10:08

nie ma Wrednej?
~Ala

Napisano: 17 gru 2013, 10:44

czyli pomoc finansową od swej babci też ? i co później weryfikacja stałego, co ile? Pomóżcie
~merlin

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x