Czytaliście projekt nowelizacji ustawy o świadczeniach pielęgnacyjnych , w których wywiad jest wyceniony na 40 zł?Jak myślicie- czy my ta kasę za przeprowadzanie wywiadów w ogóle zobaczymy, bo moja zazdrosna kierowniczka już mi zapowiedziała,że kasa ta wejdzie w ogólną kasę na finansowanie obsługi świadczeń rodzinnych.
mam płacone za wywiady które przeprowadzam w ramach swoich obowiązków związanych z pomocą społeczną i nie rozumiem dlaczego za free mam latać po terenie i robić świadczenia rodzinne
ciekawe z jakich środków płaca ci za świadczenia rodzinne bo z tego co wiem to jedynie można dostać za wywiad jak się przeprowadza dot.świadczeń zdrowotnych.
My również mamy zapowiedziane, że kasa za wywiady idzie na obsługę św. rodz. a my mamy dodatek za pracę socjalną. Na wszystko jest dobry dodatek za pracę socjalną:)
W tym projekcie jest wyraźnie napisane, ze zwiekszaja koszty obsługi o 40 zł za wywiad, a koszty obsługi do tej pory wynosily 3% kwoty na sw. pieleg. niemniej niz 6 tys. zł, wiec wyraźnie jest to kwota dla przeprowadzajacego wywiad.