Jak wyliczyć dochód z emerytury
-
- Praktykant
- Zajmuję się: kadry, dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendium szkolne
- Kontakt:
Jak wyliczyć dochód z emerytury
Proszę o pomoc, od niedawna zajmuję się dodatkami i moje pytanie, czy do wyliczenia dochodu z emerytury wystarczą mi wyciągi z banku od osoby za ostatnie trzy miesiące, czy to jest ta kwota która wypłynęła na konto? Czy potrzebuję też decyzji ZUS?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Jak wyliczyć dochód z emerytury
najlepiej mieć zaświadczenie...ewentualnie decyzję z ZUS. Na konto wpływa kwota do wypłaty, w której są zawarte wszelkie dodatki, np dodatek pielęgnacyjny...czy świadczenie uzupełniające, które nie zaliczają się do dochodu i należy je odjąć...najbezpieczniej mieć dokumentyAnecia1 pisze: 03 kwie 2023, 9:50 Proszę o pomoc, od niedawna zajmuję się dodatkami i moje pytanie, czy do wyliczenia dochodu z emerytury wystarczą mi wyciągi z banku od osoby za ostatnie trzy miesiące, czy to jest ta kwota która wypłynęła na konto? Czy potrzebuję też decyzji ZUS?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Jeśli "goła" emerytura to kwitek z poczty wystarczy. Będziesz widziała przy liczeniu czy zgadza się. Jesli są jakieś dodatku lub/i potrącenia to musisz wiedzieć w jakiej kwocie, bo ciężko z odcinka doliczyć się. Natomiast wpływ na konto- nie bardzo, bo nie wiesz co w tym jest.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM/KDR/ST/DO/DW
- Kontakt:
Mógłby mi ktoś wskazać na jakiej podstawie nie wlicza się dodatku pielęgnacyjnego?
-
- Referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
bazujemy na katalogu dochodowym świadczeń rodzinnych, a w nim nie ma mowy o dodatku ani zasiłku pielęgnacyjnympaulina_SR pisze: 28 kwie 2023, 11:44 Mógłby mi ktoś wskazać na jakiej podstawie nie wlicza się dodatku pielęgnacyjnego?
Oprócz Jak wyliczyć dochód z emerytury - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
dom jednorodzinny
czy DM dla UKR tylko do 24.08.2023 ?
wyliczenie dodatku - prosze o pomoc
Dodatek mieszkaniowy a UKR
zgon wnioskodawcy - wzór decyzji
sygnity
umowa najmu 1 sierpnia
małe pytanko
dodatek pielęgnacyjny z ZUS
faktury za wodę
ilość osób
kurs nbp i karta podatkowa
dzieci w młodziezowym osrodku socjoterapeutycznym
Opłata abonamentowa - WODA
niepełnmosprawna samotna
dochód wyrównanie z renty ? jak policzyć?