JAK WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY W SPRAWIE U

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
ALDONA

JAK WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY W SPRAWIE U

Post autor: ALDONA »

W JAKI SPOSÓB WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY U DZIECI W SPRAWIE ODPŁATNOŚCI ZA POBYT RODZICÓW W DPS W POLSCE
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: JAK WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY W SPRAWI

Post autor: Krystynka »

Najlepszym wyjściem byłoby dogadać się z dziećmi czy będą płacić czy nie, jak nie to nie brac ich pod uwagę. Oswiadczenie , że nie utrzymują kontaktu i już.
xxx8

Post autor: xxx8 »

Krystynka, to może w ogóle znieść obowiązek alimentacyjny, zerwać więzi rodzinne itp. Pewnie na starość też chcesz być samotna, żeby rodzina nie utrzymywała z Tobą kontaktu ?
Trafiłam kiedyś na taki artykuł może pomoże w rozwiązaniu sprawy.
https://prawo-porady.pl/artykuly,oplata- ... i,771.html
Krystynka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krystynka »

Ja nie pisze o zrywaniu więzi rodzinnych. Chcemy zasugerować różne wyjścia z tej sytuacji koleżance a nie przypuszczać co ja bym chciała na starość a co nie.
Info

Post autor: Info »

A. Prośbę o przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego wysłać do ambasady RP w tym państwie (Niemcy).
B. Proponuję też skierowanie zapytania, jak to przeprowadzić do Międzynarodowej Federacji Pracowników Socjalnych (IFSW). Aktualnie organizacja reprezentująca pracowników socjalnych w strukturach IFSW jest Polska Federacja Związkowa Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej (PFZPSiPS).
monik-a

Post autor: monik-a »

w przypadku braku możliwości przeprowadzenia wywiadu alimentacyjnego bądź uchylania się od dobrowolnego świadczenia pomocy, ustalenia odpłatności za dps pozostaje wystąpienie z wnioskiem do sądu.
a-a

Post autor: a-a »

Ja miałam podobny przypadek. Na pisałam do córki w Niemczech prośbę o kontakt w sprawie odpłatności z pobyt ojca w DPS ( wcześniej rozmawiałam z nią i deklarowała, że chce ojca wspierać finansowo) . Nawet nie zadzwoniła. A ojciec wycofał wniosek o umieszczenie w DPS.
ODPOWIEDZ