JAK WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY W SPRAWIE U
JAK WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY W SPRAWIE U
W JAKI SPOSÓB WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY U DZIECI W SPRAWIE ODPŁATNOŚCI ZA POBYT RODZICÓW W DPS W POLSCE
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: JAK WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY W SPRAWI
Najlepszym wyjściem byłoby dogadać się z dziećmi czy będą płacić czy nie, jak nie to nie brac ich pod uwagę. Oswiadczenie , że nie utrzymują kontaktu i już.
Krystynka, to może w ogóle znieść obowiązek alimentacyjny, zerwać więzi rodzinne itp. Pewnie na starość też chcesz być samotna, żeby rodzina nie utrzymywała z Tobą kontaktu ?
Trafiłam kiedyś na taki artykuł może pomoże w rozwiązaniu sprawy.
https://prawo-porady.pl/artykuly,oplata- ... i,771.html
Trafiłam kiedyś na taki artykuł może pomoże w rozwiązaniu sprawy.
https://prawo-porady.pl/artykuly,oplata- ... i,771.html
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja nie pisze o zrywaniu więzi rodzinnych. Chcemy zasugerować różne wyjścia z tej sytuacji koleżance a nie przypuszczać co ja bym chciała na starość a co nie.
A. Prośbę o przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego wysłać do ambasady RP w tym państwie (Niemcy).
B. Proponuję też skierowanie zapytania, jak to przeprowadzić do Międzynarodowej Federacji Pracowników Socjalnych (IFSW). Aktualnie organizacja reprezentująca pracowników socjalnych w strukturach IFSW jest Polska Federacja Związkowa Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej (PFZPSiPS).
B. Proponuję też skierowanie zapytania, jak to przeprowadzić do Międzynarodowej Federacji Pracowników Socjalnych (IFSW). Aktualnie organizacja reprezentująca pracowników socjalnych w strukturach IFSW jest Polska Federacja Związkowa Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej (PFZPSiPS).
w przypadku braku możliwości przeprowadzenia wywiadu alimentacyjnego bądź uchylania się od dobrowolnego świadczenia pomocy, ustalenia odpłatności za dps pozostaje wystąpienie z wnioskiem do sądu.
Ja miałam podobny przypadek. Na pisałam do córki w Niemczech prośbę o kontakt w sprawie odpłatności z pobyt ojca w DPS ( wcześniej rozmawiałam z nią i deklarowała, że chce ojca wspierać finansowo) . Nawet nie zadzwoniła. A ojciec wycofał wniosek o umieszczenie w DPS.
Oprócz JAK WYSTĄPIĆ DO NIEMIEC O WYWIAD ALIMENTACYJNY W SPRAWIE U - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zaświadczenie o dochodach
umorzenie nadpłaconego zasiłku stałego
zasiłek stały ....
zajęcie wierzytelności z rachunku
wywiady w niepublicznym DPS
Usługi opiekuńcze
Ubezpieczenie 90 dni
usługi opiekuńcze dla osoby chorej psychicznie
jak poprawnie?
zasiłek stały, a podjęcie pracy
Przedłużyć termin?
Lokal a niepełnosprawność
WNIOSEK O WYDANIE OPINII NA TEMAT RODZINY
odrębne gospodarstwa domowe a dodatek mieszkaniowy
Czy ubyło Wam klientów w związku z 500+?
zasiłek stały, a tymczasowy areszt